Реклама

В Україні ввели єдиний рахунок оплати податків для підприємців

Уряд ухвалив законопроект щодо введення єдиного рахунку оплати податків і зборів. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України
Čytaty latynkoju
В Україні ввели єдиний рахунок оплати податків для підприємців
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні ввели єдиний рахунок оплати податків для підприємців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд ухвалив законопроект щодо введення єдиного рахунку оплати податків і зборів. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України

Єдиний рахунок буде введений відповідно до закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні».

Як скористатися нововведенням

Платник податків зможе відкрити єдиний рахунок у Казначействі і використовувати його для оплати податків і зборів. Підприємці зможуть оплатити податки на доходи фізичних осіб, на прибуток підприємства, рентну плату, екологічний податок, а також ЄСВ. Податок на додану вартість і акцизний податок з реалізації пального є винятком. Для них функціонують системи електронного адміністрування. Введення єдиного рахунку дозволить спростити процедуру розрахунків платників податків і уникнути непорозумінь зі зміною бюджетних рахунків.

Інші онлайн-можливості для підприємців

Нагадаємо, що запустилась нова послуга на iGovПро податки та доходи українці можуть дізнатися онлайн, де кожен громадянин України може в кілька кліків отримати інформацію про свої офіційні доходи. Щоб скористатися сервісом, знадобиться Електронний цифровий підпис. Необхідно заповнити форму, обрати термін, за який потрібні дані (від І кварталу 2014 року) і чекати, коли на пошту прийде документ (від десяти хвилин до 1-2 днів).

Також до 28 серпня всі хто отримали платіжки від Державної фіскальної служби мають сплатити податок на житло за минулий рік, інакше вам загрожує штраф у розмірі 10-20% від суми податку. Сплатити за житло мають власники квартир площею понад 60 м² і будинки понад 120 м². Також це поширюється на власників будинків і квартир, сумарна площа яких перевищує 180 м².

Share
Написати коментар
loading...