Реклама

Світовий банк купуватиме через ProZorro товари та послуги в Україні

Світовий банк планує закуповувати товари та послуги для свої проектів в Україні. Для цього провели оцінку функціонування електронної системи публічних закупівель ProZorro
Čytaty latynkoju
Світовий банк купуватиме через ProZorro товари та послуги в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Світовий банк купуватиме через ProZorro товари та послуги в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Світовий банк планує закуповувати товари та послуги для свої проектів в Україні. Для цього провели оцінку функціонування електронної системи публічних закупівель ProZorro

Метою цієї оцінки було перевірити, чи відповідає ProZorro вимогам, які поставив банк  MDB (Multilateral Development Bank) щодо проведення електронних публічних закупівель з використанням механізмів електронних реверсивних аукціонів.

Результати оцінки

В результаті проведення оцінки Світовий банк зробив позитивний висновок щодо використання ProZorro. Оцінка проводилася за методами закупівель «Закупівлі у вільній торгівлі» та «Національні конкурсні торги».

Це чудові новини для ProZorro. Ми сподіваємося, що за декілька місяців перші тендери Світового банку вже будуть у ProZorro

Максим Нефьодов, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України

Результати цієї оцінки — основа для прийняття Світовим банком рішень щодо використання системи для проведення закупівель, які ним фінансуються. Оцінка підтвердила, що Світовий банк може використовувати ProZorro для проведення закупівель товарів, послуг та робіт в Україні. Тепер представники української влади сподіваються на плідну співпрацю зі Світовим банком.

Над чим вже працює ProZorro

Раніше Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначивПриватбанк продаватиме активи на ProZorro, що на ProZorro. Продажі вже працюють над продажем непрофільних активів Укрнафти, Укртранснафти, Нафтогазу, Енергоатому, Укренерго, Укргазвидобування. До проекту приєднався і Нацбанк. За півроку ProZorro.Продажі продали заставлене майно НБУ на 304,7 млн грн. Це у 200 разів перевищує показник реалізації аналогічних активів за половину 2016 року.

Як повідомивМала приватизація — невеликі держпідприємства в Україні продаватимуть через ProZorro проектний менеджер ProZorro Олексій Соболєв, Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно з Фондом державного майна планують спростити порядок відчуження держмайна для подальшої реалізації через систему «ProZorro.Продажі». Відомства мають оперативно запустити повномасштабну малу приватизацію на базі ProZorro, узгодивши всі необхідні адміністративні норми.

Share
Написати коментар
loading...