Реклама

У Австралії пропонують прийняти Bitcoin як офіційну валюту

Сенатори від Австралійської лейбористської партії і урядового альянсу, відомого як Ліберально-національна коаліція, закликали Резервний банк Австралії прийняти криптовалюту bitcoin як офіційну
Čytaty latynkoju
У Австралії пропонують прийняти Bitcoin як офіційну валюту
  1. Головна
  2. Крипто
  3. У Австралії пропонують прийняти Bitcoin як офіційну валюту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сенатори від Австралійської лейбористської партії і урядового альянсу, відомого як Ліберально-національна коаліція, закликали Резервний банк Австралії прийняти криптовалюту bitcoin як офіційну

Ініціативнe рішення щодо національної валюти висловили ​​сенатор-лейборист Сем Дастьярі (Sam Dastyari) і сенатор від Ліберальної партії Австралії Джейн Х’юм (Jane Hume) після того, як Bitcoin злетів до свого історичного максимуму в $3,48 тис.

Мотивація до прийняття рішення

Цифрова валюта зараз стала серйозним фінансовим інструментом. Австралія ризикує сильно відстати, якщо уряд не розробить свою власну цифрову валюту з використанням blockchain. На думку глави Австралійської асоціації цифрового валютної торгівлі Рональда Такера (Ronald Tucker), підтримана австралійським урядом криптовалюта дозволить скоротити час, який витрачають на розрахунки за угодами і обмін валют. Це також спростить контроль за ними.

Незважаючи на те, що фінансові послуги є однією з провідних галузей австралійського ринку, банки неохоче пропускають на нього нових гравців. Місцева влада досі критично ставилися до Bitcoin. До травня 2017 року він оцінювався як «нематеріальний актив». Це означало подвійне оподаткування на операції, які проводили в цій валюті — податок на товар і на самі біткоїни.

Це буде мрія аудитора, тому що всі транзакції стануть прозорими

Рональд Такер (Ronald Tucker)

Також дослідники із Університету Сіднея (USYD) працюють над новимАвстралійці розробили власний blockchain — швидший за Bitcoin blockchain під кодовою назвою Red Belly. Мета проекту полягає у створенні революційних підходів до транзакцій та фінансових операцій на рівні світової економіки. Розробку названо на честь однієї із найнебезпечніших змій Австралії. За нею стоїть Школа інформаційних технологій Сіднейського університету. Основним завданням розробки є створення безперервного надійного потоку передачі цифрових валют набагато швидше, аніж це роблять сучасні платіжні компанії та системи.

За словами академіка університету доктора Вінсента Грамолі, при тестових запусках новий blockchain показав швидкість у 440 тис транзакцій на секунду на 100 комп’ютерах. Для порівняння — мережа платіжної системи Visa на пікових значеннях сягає 56 тис транзакцій на секунду. Bitcoin — близько 7 транзакцій за секунду.

Share
Написати коментар
loading...