Реклама

В Україні через 3 роки скасують плату за роумінг

Зараз в цьому напрямку працює спеціальна експертна група, на підставі висновків якої восени 2017 напрацьовуватимуться конкретні пропозиції
Čytaty latynkoju
В Україні через 3 роки скасують плату за роумінг
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні через 3 роки скасують плату за роумінг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Зараз в цьому напрямку працює спеціальна експертна група, на підставі висновків якої восени 2017 напрацьовуватимуться конкретні пропозиції

В 2019-2020 роках Україна вийде на міждержавну угоду з країнами Східного партнерства та Євросоюзом. В рамках співпраці, очікується від Євросоюзу скасування тарифів на роумінг і міжнародний телефонний зв’язок.

Кроки ЄС до скасування плати за роумінг

У 2013 році в більшості країн Європи тарифи на роумінг при дзвінках та на мобільний інтернет в межах ЄС були максимально знижені. 15 червня цього року в країнах Євросоюзу набув чинності закон про скасуванняЩо вам варто знати про роумінґ у країнах ЄС міжнародного роумінгу. Очільник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав цей день історичним.Тарифікація Roam Like at Home («роумінґ як вдома») діє у будь-якії країні-учасниці ЄС, відмінній від тієї країни ЄС, де проживає абонент. Якщо ви перебираєтеся жити на постійній основі до іншої країни ЄС, ви втрачатимете можливість користуватися пільговими тарифами. Переваги пільгового роумінґу для вас діятимуть, якщо ви скористаєтеся своїм «домашнім» мобільним оператором за межами поточної країни проживання ЄС.

Також Європейський Союз має намір впровадити безкоштовний роумінгЄС скасує платний роумінг для 6 країн Східного партнерства для країн програми Східного партнерства. Ініціатива має бути зафіксована в декларації на саміті Східного партнерства. Він пройде в листопаді 2017 року у Брюсселі. Повністю реалізувати проект планується до 2020 року. Рішення європейських інститутів зобов’язані виконувати країни-члени ЄС, однак для країн Східного партнерства вони необов’язкові. Для скасування роумінгу ЄС має домовлятися з кожною з країн Східного партнерства окремо.

Share
Написати коментар
loading...