Реклама

Восени у Львові запрацює URBAN-бібліотека

URBAN-бібліотека — це певна спільнота, метою якої є спілкування не так з книжками, а як з людьми. Ідея є новою не лише для Львова, а й для інших міст
Čytaty latynkoju
Восени у Львові запрацює URBAN-бібліотека
  1. Головна
  2. Новини
  3. Восени у Львові запрацює URBAN-бібліотека
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
URBAN-бібліотека — це певна спільнота, метою якої є спілкування не так з книжками, а як з людьми. Ідея є новою не лише для Львова, а й для інших міст

Відкриття URBAN-бібліотеки на вулиці Устияновича, 4 анонсують на жовтень-листопад 2017-го року. Окрім книгосховища та книжок, тут буде простір, де проводитимуться зустрічі та заходи.

Як реалізовували ідею URBAN-бібліотеки

Проект розпочато у 2015 році. Велику роль у виборі бібліотеки під його реалізацію зіграла її локація: місце між двома університетами — ЛНУ ім. І. Франка та НУ «Львівська політехніка». URBAN-бібліотека – це спільна ініціатива управління культури ЛМР, Інституту міста та ЦБС для дорослих Львова. Грант в рамках програми «Громади в дії» дозволив ввести в дію сайт URBAN-бібліотеки. Гостями бібліотеки стали урбаністи Бельгії, Австрії, Німеччини, Нідерландів, Туреччини, Кореї, Мексики, Фінляндії, Польщі, Словаччини.

З бюджету міста було виділено 800 тис грн, за які у бібліотеці було проведено капітальний ремонт: оновлено системи опалення та електропостачання, побілено стіни, створено покриття у коридорі, на якому кожен охочий зможе залишити свій відгук чи пропозицію. У 2016-му році проведено роботи з капремонту системи опалення, вентиляції, системи електропостачання, частково ремонт всередині приміщень. Заплановано до кінця року провести реставрацію вікон та дверей.

Ми також розповідалиВ столиці стартує соціальний проект «Київ читає» вам, що у групі «Київ читає» у Facebook будуть опубліковані фотографії медійних персон з улюбленими книгами. Там розмістять фото й киян, які читають у парках та на вулицях і запропонують завдання. Це буде челендж #київчитає, де всі охочі можуть порадити книгу, яка їм сподобалась і передати естафету наступному. Тут розкажуть також про бібліотеки Києва, опублікують цікаві історії бібліотекарів. Соцпроект також співпрацюватиме з книжковими магазинами.

Раніше ми повідомлялиYakaboo запускає продаж електронних книг про початок продажу електронних книг інтернет-магазином Yakaboo.

Share
Написати коментар
loading...