Реклама

Американська компанія видобуватиме золото на Закарпатті

Іноземні фахівці мають намір інвестувати щонайменше $100 млн у проект. Ініціатива передбачає оновлення інфраструктури та стратегії Мужіївського родовища
Čytaty latynkoju
Американська компанія видобуватиме золото на Закарпатті
  1. Головна
  2. Новини
  3. Американська компанія видобуватиме золото на Закарпатті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Іноземні фахівці мають намір інвестувати щонайменше $100 млн у проект. Ініціатива передбачає оновлення інфраструктури та стратегії Мужіївського родовища

Мужіївське родовище — єдине джерело постачання та видобування золота в Україні. За попередніми підрахунками, залежі дорогоцінних ресурсів сягають 55 тонн золота, 1 млн тонн цинку та ще поклади свинцю. Якщо перевести це у грошовий еквівалент, то вийде приблизно $3,8 млрд. Інвестиції у такий об’єкт виглядають доволі привабливими.

Можливості закарпатського родовища

У Avellana Gold вже підготували сучасне обладнання, адже старе оснащення не відповідало можливостями рудника: раніше тут видобували близько 120 тис тонн на рік. Але у планах інвесторів – збільшити обсяг до 500 тис тонн. На території сховища вже встигли видобути тонну золота та 4,5 тонни срібла на загальну вартість $35 млн. Зараз розглядаються подальший темп видобутку та потрібні розміри капіталовкладень.

Інші закордонні інвестиції в Україні

Раніше ми писали про фонд IFC, який готуєФонд IFC інвестує $15 млн для бізнесу в Україні масштабні інвестиції в українську економіку. Ці капіталовкладення допоможуть стимулювати додатковий приватний капітал для регіону, а також продемонструвати привабливі інвестиційні можливості України в секторах, орієнтованих на експорт. Фонд буде зосереджений на інвестиціях в швидкозростаючі, орієнтовані на експорт компанії в сфері ІТ, легкої промисловості і агробізнесу.

Нагадаємо, що рівень інвестиційної привабливості України сягнув 6-річного максимумуУкраїна сягнула 6-річного максимуму привабливості. У числі позитивних факторів прискорення дерегуляції, відкритість державних даних і впровадження електронних сервісів, спрощення дозвільних процедур при будівництві, впровадження інституту приватних виконавців судових рішень та інше.

Share
Написати коментар
loading...