Реклама

Ігровий сервіс Steam оприлюднив показники своєї аудиторії

Valve поділилася свіжою статистикою щодо кількості ґеймерів на їхній платформі дистрибуції. Показники свідчать про поступове невпинне зростання аудиторії
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Ігровий сервіс Steam оприлюднив показники своєї аудиторії
  1. Головна
  2. Новини
  3. Ігровий сервіс Steam оприлюднив показники своєї аудиторії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Valve поділилася свіжою статистикою щодо кількості ґеймерів на їхній платформі дистрибуції. Показники свідчать про поступове невпинне зростання аудиторії

Під час презентації на конференції Casual Connect в США керівник з розвитку бізнесу і маркетингу компанії Том Джардіно (Tom Giardino) повідомив, що з січня 2016 рокe кількість людей, які вперше стали покупцями в Steam, склало 27 млн осіб. Це в середньому 1,5 млн нових користувачів щомісяця.

Як змінювалася чисельність користувачів Steam

Мова йде саме про тих людей, які зареєстрували новий обліковий запис і придбали якусь гру. Також враховано тих, що завантажили безкоштовний проект і зробили внутрішньоігрову покупку. В цілому ж щомісячна кількість активних гравців Steam сьогодні налічує 67 млн ​​осіб. Це істотно вище, ніж 53 млн користувачів Xbox Live, про які недавно повідомляла Microsoft. За весь час існування Steam кількість унікальних активних користувачів склала 125 млн осіб.

При цьому зростає і кількість користувачів Steam, які щодня користуються сервісом. Valve повідомляє, що активних користувачів налічується зараз 33 млн чоловік, а одночасно грають до 14 млн щодоби.

Які регіони зростають швидше

У презентації також був відзначений істотний ріст служби в Азії. На цей регіон сьогодні припадає 17% світових продажів Steam, багато в чому завдяки користувачам з Кореї, Китаю і Японії. Декілька років тому внесок азіатського регіону в статистику Valve був на рівні статистичної похибки. Це дозволяє видавцям нарощувати свою присутність на нових для себе ринках. Зокрема, виконавчий директор Ubisoft Ів Гільмо розповів журналістам Games Industry, що популярність гри Assassin’s Creed в Китаї зростає саме завдяки Steam.

Раніше ми розповідали про те, коли варто очікувати запуск платежів за ігри у гривні на платформі Steam. Адміністрація спільноти «Steam українською» наголошуєЧи варто чекати на гривневі розрахунки у Steam? на тому, що хоча Україна посідає 12 місце у світі за кількістю активних користувачів платформи, однак більшість із них грають у безкоштовні ігри, а якщо й купують щось, то дуже рідко. Основна причина — буцімто високі ціни за ігри. А насправді — розквіт піратства та скачування «зламаних» копій ігор із піратських сайтів. Якщо статистика Valve демонструє низький показник монетизації ринку в конкретній країні, годі очікувати, що валюта цієї країни раптом стане важливою для адміністрації Steam.

Share
Написати коментар
loading...