Реклама

Європа надасть €37 млн на видобуток газу в Україні

Європейський інвестиційний банк має намір виділити €37 млн на проект, який має на меті збільшення видобутку природного газу в Україні

Čytaty latynkoju
Європа надасть €37 млн на видобуток газу в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Європа надасть €37 млн на видобуток газу в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Європейський інвестиційний банк має намір виділити €37 млн на проект, який має на меті збільшення видобутку природного газу в Україні

Європейський інвестиційний банк планує надати фінансову підтримку на ініціативи з видобутку природного газу в Україні. Про це стало відомо у п’ятницю, 4 серпня.  Загальна вартість проекту становить €98 млн. Європейський інвестиційний банк має намір виділити €37 млн.

Мета проекту

За інформацією Європейського інвестиційного банку, проект має на меті збільшення видобутку природного газу шляхом встановлення нових газокомпресорних установок. Також передбачено монтаж установок для очищення газу на деяких газових родовищах України. Процес екологічної оцінки й відповідні документи, включаючи дозволи на експлуатацію та будівництво вищевказаних установок, будуть розглянуті під час due diligence проекту.

У грудні 2014 року Україна та Європейський інвестиційний банк уклали угоду про фінансування модернізації магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород на суму €150 млн.

Раніше ми повідомляли про те, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) видасть «Енжі Енерджі Менеджмент Юкрейн»Газ в Україні продаватимуть французи ліцензію на право провадження господарської діяльності. Вона займатиметьсяГаз в Україні продаватимуть швейцарці постачанням природного газу на території України. Компанія займається генерацією, передачею та постачанням електроенергії. А також до її сфери входить видобуток, транспортування і постачання природного газу. Компанія Petroforce, що спеціалізується на торгівлі нафтою і нафтопродуктами, теж заснувала в Україні дочірню компанію і подала заявку на отримання ліцензії на торгівлю природним газом. Загалом три компанії пройшли«Нафтогаз» співпрацюватиме з Європою попередню кваліфікацію і отримали право брати участь у тендерах на закупівлю газу в розмірі $300 млн.

Share
Написати коментар
loading...