Реклама

У серпні жителі США побачать найдовше в історії затемнення Сонця

21 серпня 2017 року відбудеться найдовше затемнення Сонця в історії. Про це повідомили вчені з Національної сонячної обсерваторії в США
Čytaty latynkoju
У серпні жителі США побачать найдовше в історії затемнення Сонця
  1. Головна
  2. Новини
  3. У серпні жителі США побачать найдовше в історії затемнення Сонця
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
21 серпня 2017 року відбудеться найдовше затемнення Сонця в історії. Про це повідомили вчені з Національної сонячної обсерваторії в США

Вчені прогнозують, що Місяць затулить Сонце на 1,5 години. Очікується, що сонячна корона буде в кілька разів більшою, ніж під час попередніх затемнень — проте спостерігати її можна буде лише з території США.

Де і як можна буде побачити затемнення

Спостерігати за сонячним затемненням 21 серпня зможуть тільки ті, хто перебуває на території США, а також частково в Західній Європі та Південній Америці. Любителів спостережень за Сонцем в Україні змушені розчарувати. На території нашої країни це астрономічне явище видно не буде. До речі, місто Карбондейл у США стане унікальним місцем, де спостерігатимуться 2 повних сонячних затемнення протягом 7 років – у 2017 і 2024 роках. В момент і в точці найбільшого затемнення напрямок на сонце (азимут) становитиме 198°, а висота сонця над горизонтом становитиме 64°.

Інші новини зі Штатів

«АИС» починає ввозитиВживані електромобілі із США можна буде придбати в Україні електромобілі Nissan Leaf із США. Це будуть автівки із підтвердженою сервісною історією обслуговування, які раніше не потрапляли в ДТП та мають мінімальний можливий пробіг для автівок віком від 3 до 5 років. Всі електроавтівки пройшли сертифікацію в Україні, повне розмитнення, передпродажу підготовку та продаватимуться за ціною від 299 тис грн. Саме стільки коштуватиме модель 2013 року випуску з пробігом 70 тис км. Зміна цін залежить від валютного курсу та змін комерційної політики компанії, зазначають в «АИС».

Share
Написати коментар
loading...