Реклама

Що таке Bitcoin Cash і що варто знати про форк біткоїнів

Спільноту криптовалютних проектів та простих користувачів різного роду криптосервісів сколихнула новина про розділення технології Bitcoin на 2 гілки — на часі дізнатися, що саме зміниться, і як ця зміна вплине на ринок криптовалют в цілому та на курс найпопулярнішої світової криптовалюти зокрема
Čytaty latynkoju
Що таке Bitcoin Cash і що варто знати про форк біткоїнів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Що таке Bitcoin Cash і що варто знати про форк біткоїнів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Спільноту криптовалютних проектів та простих користувачів різного роду криптосервісів сколихнула новина про розділення технології Bitcoin на 2 гілки — на часі дізнатися, що саме зміниться, і як ця зміна вплине на ринок криптовалют в цілому та на курс найпопулярнішої світової криптовалюти зокрема

    Пообіді у вівторок відбулося розділення біткоїнів в наслідок так званого «хард-форку». Точніше, відбулося розділення технологій, які лежать в основі криптовалюти Bitcoin. Тепер є 2 гілки, які будуть частково конкурувати між собою. Ця подія призвела до короткочасного падіння курсу Bitcoin одразу після оголошеного форку до $2,7 тис (£2 тис), в той час як курс «оновленого» біткоїну — Bitcoin Cash — коливається між $200 та $370. Проте курс ще не є остаточним. Що варто знати про криптовалютні зміни?

    Що взагалі сталося з біткоїном?

    Минулого тижня, наприкінці липня, ключові майнериЧи варто вам ставати майнером? та розробники Bitcoin домовилися про новий шлях розвитку та здійснення операцій із криптовалютою. Оскільки blockchain, що лежить в її основі, є програмним забезпеченням з відкритим кодом, зміни в технології потребують згоди поміж користувачів та розробників для внесення змін, які сприйме ринок.

    Нова технологія носить назву Segwit2x. Її домовилися використовувати більшість ключових учасників ринку.На противагу їм було запущено конкуруючу гілку, яка стартувала у вівторок, 1 серпня, і криптовалюта на її основі носить назву Bitcoin Cash.

    Чому взагалі потрібно змінювати технологію? Кому потрібен цей форк?

    Bitcoin’у виповнилося майже 10 років. Основна проблема у його роботі стосується швидкодії та ажіотажного попиту. Саме останній розігнав ціну майже втричі з початку 2017 року. Транзакцій через високий попит та зростання «ферм»«Весела ферма» — як працюють китайські майнери стало набагато більше — а пропускна здатність блоків не зросла. Вона як і роки тому, складає 1 МБ щодесять хвилин. Це дорівнює 7 транзакціям на секунду. Технологія  переказів Visa має 2 тис транзакцій на секунду. Тож набуття нових блоків та біткоїнів відбувається в рази повільніше, аніж працює традиційна банківська система (що дивно, як на інноваційну технологію). Обидві технології — Segwit2x та Bitcoin Cash — намагаються вирішити цю проблему.

    В чому відмінність «реформованого» біткоїну?

    Segwit2x пропонує перенести частину транзакційних даних біткоїну за межі блоку у паралельний трек, який дасть змогу пришвидшити транзакцій та передачу даних. Така зміна призведе до подвоєння блоків у листопаді 2017 року.

    Bitcoin Cash йде іншим шляхом: замість подвоєння треків даних чи винесення транзакційної інформації за межі блоку, пропонується просто збільшити кожен блок до 8 МБ. Основна причина розбіжностей — різне бачення того, як зміни в транзакційному блоці вплинуть на кількість біткоїнів та швидкість генерації криптовалютиICO — що це таке і як це пов’язане з криптовалютами.

    Що тепер буде з моїми біткоїнами? Мені варто їх виводити в долари чи обмінювати на Bitcoin Cash?

    Ви напевно належите до більшості звичайних користувачів, якщо читаєте це — а отже, ваші біткоїни зберігаються у віртуальних гаманцях на сайтах чи на обмінних біржах, а не завантажені на жорсткі диски чи фізичні носії із Bitcoin-гаманцями. В такому разі достатньо знати, що більшість онлайн-платформ, що оперують біткоїнами, домовилися мігрувати на технологію Segwit2x.

    Обережні у своїх оцінках щодо перспектив Bitcoin Cash і представники онлайн-біржі Coinbase і Blockchain; проте не виключають, що можуть згодом перейти на цю технологію, якщо вона покаже свою ринкову життєздатність. Тому вам варто просто «не смикатися» і не поспішати із виведенням біткоїнів у готівку.

    Якщо ж ваші біткоїни зберігаються у фізичному криптогаманцеві на жорсткому диску, можете конвертувати їх і в Bitcoin, і в Bitcoin Cash — вибір залежить від вас.

    Скільки у підсумку коштуватимуть обидві валюти?

    Попри незначне просідання, форк не зашкодив Bitcoin — його курс до долара залишається відносно стабільним. Bitcoin Cash буде коштувати якусь частину від цієї суми — поки що прогнозований курс коливається довкола $200. Проте спекулятивна ціна обох валют може змінитися — все залежить від того, як стартапи, обмінники та прості користувачі сприймуть «консервативну» та «інноваційну» гілки біткоїнів.

    Як мені купити цих «нових біткоїнів»?

    Черзе хард-форк онлайн-операції із біткоїнами зараз значно уповільнені або заморожені (принаймні, так вчинила біржа Coinbase — там видача коштів та виведення біткоїнів на гаманці поки що відтерміновано, всі, хто не встиг до понеділкового вечора, тепер мусять трохи почекати). Після завершення форку Bitcoin Cash буде торгуватися на онлайн-біржах та в обмінниках на рівні з іншими криптовалютами, такими як EthereumНа хвилі «ефіру» — як виробники відеокарт заробили $900 млн, Ripple чи Litecoin. Тим же, хто має біткоїни на фізичному жорсткому диску у окремому гаманці, нічого купувати не треба — ви можете обміняти їх і на Bitcoin, і на Bitcoin Cash за бажанням (залежно від того, яку подальшу технологію оберете ви та більшість учасників ринку).

    Share
    Написати коментар
    loading...