Реклама

Розумна кухня, або 5 ґаджетів, що зекономлять вам час

Розумні прилади стануть в нагоді тим, у кого немає часу готувати вишукану страву тричі на день, але й підійдуть для тих, кому бракує самоконтролю щодо різних смаколиків — а яких із них потребує ваша кухня, підказує команда платформи ProductHunt
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Розумна кухня, або 5 ґаджетів, що зекономлять вам час
  1. Головна
  2. Техно
  3. Розумна кухня, або 5 ґаджетів, що зекономлять вам час
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розумні прилади стануть в нагоді тим, у кого немає часу готувати вишукану страву тричі на день, але й підійдуть для тих, кому бракує самоконтролю щодо різних смаколиків — а яких із них потребує ваша кухня, підказує команда платформи ProductHunt

Поточний робочий графік мало кому дає змогу виокремити час на приготування вишуканих наїдків тричі на день. Але ж хочеться розпочати день з порції вітамінів, наприклад, у склянці свіжого соку! А ще — взяти з собою корисний обід на роботу й повечеряти легко і без фаст-фуду або напівфабрикатів. Як встигнути, коли часу бракує, а довкола одні бутерброди й шоколадні батончики з автоматів? Якою має стати ваша кухня з приходом технологій?

Поки що деякі з цих пристроїв здаються недоступними та астрономічно дорогими забаганками, але майбутнє на порозі — із дня на день ці ноу-хау стануть звичайними предметами широкого вжитку, варто лише трохи зачекати.

М’ясо наче від шефа елітного ресторану

Пічка-гриль Cinder нагрівається до 450° й рівномірно приготує стейк. Чому це так важко вдається вдома у звичайній духовці? Річ у тому, що побутові духовки та електропечі нагріваються нерівномірно, адже тепло надходить від центрального джерела. Cinder оснащена великою кількістю невеличких «ламп», які постійно вмикаються і вимикаються. В результаті тут можна приготувати будь-що: омлет, овочі, рибу або м’ясо — ваша кухня наче отримає власного шефа. Все зробити можна рівномірно і без зайвих трюків на кшталт технології «су-від» (sous-vide), коли страва готується у вакуумному пакеті на водяній бані при низькій температурі, аби зберегти соковитість продукту.

Свіжий сік зі швидкістю кави

Склянка соку — це не лише смачне питво із поживними речовинами, але й купа решток фруктів та овочів у громіздкому устаткуванні, яке потім треба чистити чи мити. Саме через це свіжий сік нашвидкоруч зранку не зробиш — і всі прагнення бути схожими на модель з реклами фітнес-центру йдуть нанівець. Натомість виробники Juicero стверджують, що вигадали чудо-прилад, який робитиме свіжий сік не довше за горнятко кави, — а чистити пристрій після цього не треба. Щоправда, для користування доведеться замовляти спеціальним чином подрібнені фрукти й овочі. Невдовзі цей сервіс має з’явитися і в Україні.

Кава щоранку, зварена точно в час, коли ви встаєте з ліжка

Кава телефоном — ні, це не новий сервіс доставки. Розумній кавоварці Nespresso Prodigio можна дати команду через телефон, який буде під’єднаний до неї за допомогою Bluetooth. Також передбачено можливість запрограмувати її таким чином, аби кава була готова щоранку — одразу після того, як задзвонить будильник. Машина дасть знати, коли їй знадобиться «турбота»: заміна фільтрів, додавання порцій кавових зерен чи повна очистка.

Смарт-вино

Розумна пляшка для вина Kuvee із сенсорним екраном та підключенням до вашого домашнього Wi-Fi дозволить зберігати виноградний трунок впродовж 30 днів без втрати смаку чи свіжості. Автори розробки запевняють, що секрет — у зберіганні алкогольного напою без кисню (таким чином він довший час не псується). А сенсорний екран потрібен, аби поповнити свої знання про напій із виноградної лози, виміряти кількість склянок, які ще залишилися, — і замовити через інтернет ще одну пляшку, якщо у вас закінчилося улюблене вино. З часом Kuvee навчиться рекомендувати господареві новий сорт вина — пристрій аналізуватиме ваші смаки та обиратиме наступний сорт, що «оселиться» у розумній пляшці.

Безпечне зберігання солодощів у вашому помешканні

Ви не з тих, хто вміє зупинитися, з’ївши ввечері одну цукерку або шоколадку? А може, у вас є діти, котрі зловживають солодким? Контейнери для зберігання їжі від The Kitchen Safe дозволять у буквальному розумінні закрити смаколики на замок. І хоч цей прилад не під’єднаний до інтернету чи смартфону за допомогою Bluetooth, його все ж можна назвати розумним. Функціонує він наступним чином: поклали заборонену шоколадку у контейнер, встановили час на таймері — і все, раніше встановленого часу ви та ваші маленькі обожнювачі солодкого доступ до цих «скарбів» не отримають. А ще так можна зберігати смартфони на час «вечері без телефонів»Де не варто користуватися смартфоном із близькими.

Share
Написати коментар
loading...