Реклама

Бот у Facebook допоможе із реєстрацією торгової марки

Щоб полегшити послугу реєстрації торгової марки для українського бізнесу, фахівці патентно-правової фірми Prima Veritas, юркомпанії Juscutum і lexnet.io розробили чат-бота для Facebook Messenger
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Бот у Facebook допоможе із реєстрацією торгової марки
  1. Головна
  2. Новини
  3. Бот у Facebook допоможе із реєстрацією торгової марки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щоб полегшити послугу реєстрації торгової марки для українського бізнесу, фахівці патентно-правової фірми Prima Veritas, юркомпанії Juscutum і lexnet.io розробили чат-бота для Facebook Messenger

Через бота можна перевірити чи не зайнята торгова марка, а потім ввести необхідні для реєстрації дані та оплатити послугу. На мобільних пристроях, з яких приходить 60% запитів, весь процес від пошуку до оплати через Liqpay користувач проходить у месенджері.

Як відбувається бот-реєстрація

У рік «Укрпатент» реєструє близько 16 тис торгових марок. Законодавством України конкретні терміни реєстрації ТМ не передбачені. На практиці реєстрація за стандартною процедурою займає 16-18 міс. Якщо Patentbot буде розуміти клієнтів на необхідному рівні, а вони не побояться довірити йому таку роботу, він зможе дати розробникам конкурентну перевагу. Перші свідоцтва про реєстрацію клієнти бота зможуть отримати наприкінці 2018 року.

Команда з трьох програмістів і восьми юристів, фахівців в області інтелектуальної власності, працювала над створенням Patentbot з квітня 2017 року. Також вони написали власний класифікатор, який визначає клас торгової марки відповідно до Міжнародної класифікації товарів і послуг і радить їх користувачеві.

Разом з оплатою відбувається підтвердження авторизації. Потім бек-офіс організовує подачу заявки, а бот продовжує тримати користувача в курсі про статус його ТМ. Уже на цьому етапі бот економить до 80% часу юриста на контакт з одним конкретним клієнтом. Скорочення залученості юриста і дозволяє знизити вартість послуги. Таким чином, для юристів бот є інструментом автоматизації прийому заявок, а клієнтів він звільняє від необхідності витрачати час на заповнення паперів і поїздки в офіс юрфірми.

Після отримання даних і оплати від користувача через Patentbot, подача заявки в «Укрпатент» і подальше спілкування з держорганом відбувається за традиційною схемою.

З розвитком в Україні інфраструктури електронних форм подачі заявок ми плануємо повністю виключити людину з цього процесу, залишивши за нами лише перевірку і контроль якості роботи.

Артем Афян, керуючий партнер Juscutum

 

Share
Написати коментар
loading...