Реклама

17 відеокліпів світових музикантів, знятих в Україні

Мальовничі пейзажі чи «небезпечні» мікрорайони — що приваблює закордонних музикантів, які обирають для зйомок кліпів саме Україну? 12 англомовних музичних відеоробіт made in Ukraine
Čytaty latynkoju
Depositphotos
17 відеокліпів світових музикантів, знятих в Україні
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 17 відеокліпів світових музикантів, знятих в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мальовничі пейзажі чи «небезпечні» мікрорайони — що приваблює закордонних музикантів, які обирають для зйомок кліпів саме Україну? 12 англомовних музичних відеоробіт made in Ukraine

Виявляється, українські локації є неабиякою цікавинкою для закордонних кліпмейкерів. Режисери вибирають для зйомок Україну, щоби відобразити мальовничу природу або відлуння тоталітарного минулого, а хтось навіть цікавиться нашою історією. І в той час, як українські артисти мандрують світом у пошуках цікавих кадрів, світ їде до нас і знаходить натхнення у спальних районах Києва чи на Дніпрі.

Nothing But Thieves — «Amsterdam» (10,551 млн переглядів)

У 2018 році виступи гурту в Україні уже не дивують нікого з меломанів. Дійсно, Nothing But Thieves уже кілька разів давали сольники у Києві, а також виступали на українських музичних фестивалях. Окрім того, що гурт обожнює виступати в Україні, тут вони також зняли дві відеороботи на пісні «Amsterdam» та «Sorry». Перша присвячена боротьбі з неспокоєм та намаганнями віднайти душевну рівновагу. Кліп знімали на промисловому складі у Києві.

Nothing But Thieves — «Sorry» (5,920 млн переглядів)

Локація для кліпу на піснію «Sorry» — то залюблена багатьма іноземними виконавцями Троєщина. Соліст гурту гуляє містом поблизу зупинки трамваю №28 і вулицею Милославською у Деснянському районі. Сюжет відеороботи розгортається навколо кінця світу, адже жителів планети попереджають про наближення до Землі космічного об’єкту, який невдовзі знищить людство. Учасники гурту стверджують, що ця пісня про дорослішання і про недоліки людини, котрі ти виявляєш, зазираючи глибоко всередину.

OrelSan – «Basique» (57,703 млн переглядів)

Французький репер Orelsan (Орельєна Котангега) оригінальним чином анонсував вихід свого першого за шість років альбому. Кліп на пісню Basiquе знімали у Києві на Подільському мосту. Співак рухається повз людей в чорному по напівзбудованому мосту. Наприкінці кліпу камера згори охоплює людей, що стоять у формі дати виходу нового альбому співака — 20.10.17.

OrelSan – «Tout va bien» (29,019 млн переглядів)

У другому знятому у Києві кліпі репера, він разом із дивакуватим хлопчиком блукає різними локаціями. Жителі столиці точно впізнають серед них ВДНГ, Поштову площу та набережну Дніпра. Знаково, що наприкінці кліпу хлопчик говорить у камеру фразу українською мовою: «Ніколи не вір тому, що написано».

 

Coldplay — «Up and Up» (131,296 млн переглядів)

Минулорічної весни тільки лінивий меломан в Україні (та за її межами) не говорив про цей відеокліп. Зйомки відбувалися в двох містах: Києві та Лос-Анджелесі. Кліп отримав безліч схвальних відгуків від музичних критиків, а сам вокаліст гурту Кріс Мартін назвав його найкращим кліпом, який він коли-небудь бачив. Влітку того ж року відеоробота стала переможцем у номінації «Найкращі спецефекти» за версією MTV Video Music Award.

А тепер найцікавіше: створенням візуальних ефектів займалася українська студія Gloria FX. Компанія, заснована у Дніпрі, також реалізовувала творчі проекти для Тіни Кароль, Томаса Андерса, Джастіна Бібера, Benny Benassi та інших виконавців.

Years & Years — «Shine» (77,076 млн переглядів)

Якщо ви не чули про це тріо з Лондона, композиція Shine — те, з чого варто почати знайомство з представниками британського електропопу. І не лише тому що ця доріжка влітку 2015 року очолювала британські та шотландські чарти, але й тому що відеосупровід до неї було знято в Україні.

Зйомки відеокліпа з містичним сюжетом відбувалися у Києві, у Пущі-Водиці. Про те, що локація дійсно українська, свідчить не лише інтер’єр будинку, де перебувають музиканти, але й продукти виробників, що потрапили в кадр.

MØ — «Kamikaze» (52,458 млн переглядів)

Якщо в попередньому кліпі події розгортаються у таємничому київському лісі, то зйомки цієї відеороботи співачки Карен Марі Ерстед відбувалися в одному з «небезпечних» мікрорайонів української столиці — Троєщині.

До речі, компанію данській вокалістці на знімальному майданчику склали кияни. Співачка під псевдонімом MØ, відома всьому світові завдяки хітові Lean On, у своєму інтерв’ю для BBC Україна зазначала:

— Іноді коли ви знімаєте відео, ви обираєте для нього усіх цих красивих моделей, і вам доводиться вдавати, що ви друзі, і це так недоладно і нещиро. Але тут усі ці люди були такі автентичні, справжні, і ми так гарно зблизилися. Вони нагадали мені моїх старих друзів.

Tame Impala — «Let It Happen» (30,291 млн переглядів)

Альбом австралійського рок-гурту Currents, до якого увійшов і цей трек, отримав безліч нагород і номінувався на Греммі в категорії «Найкращий альтернативний музичний альбом». Зйомки відеокліпа відбувалися в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» і в готелі Hilton у Києві. Захоплюючий сюжет відеоряду цілком відображає головну ідею пісні: «дозволь цьому статися».

Це — не єдиний у творчості гурту відеокліп, знятий в Україні. Ще у 2010 році виконавці випустили відеороботу на сингл Solitude Is Bliss, котрий увійшов до дебютного альбому.

Pink Floyd — «Marooned» (15,976 млн переглядів)

Той випадок, коли про гурт не потрібно довго розповідати. Відеокліп на пісню, видану ще у 1994 році, легенди британського року випустили на честь 20-річчя альбому The Division Bell. Місто-привид, зображене у відео, важко не впізнати.

Прип’ять у кліпі — це метафора, яку використали, щоби нагадати людству про те, що потрібно берегти планету, на якій ми живемо. І так, це просто музика без слів, але вона — «louder than words».

DJ Shadow — «Nobody Speak» (Feat. Run The Jewels) (11,349 млн переглядів)

Ця відеоробота має шанси отримати статуетку від MTV Music Video Awards 2017 в номінації «Найкращий кінематограф». Однією з локацій для зйомок відео слугував Український дім у Києві. За задумом режисера, засідання міжнародного конгресу переростає у масштабну бійку політиків, у постановці якої українська продакшн-компанія Radioaktive Film. А от якщо повернутися до часів Революції Гідності, можна пригадати, що Український дім неодноразово ставав свідком зовсім не постановочних сутичок.

До речі, репер Кіллер Майк із Run The Jewels говорив, що Гілларі Клінтон і Дональду Трампу слід вирішити свої суперечки таким же чином і покінчити з цим — та жартував, що навіть у такому поєдинку переможе Гілларі. А в коментарях до відеоролика на YouTube зустрічаються жарти на кшталт «ще один день у Верховній Раді».

Mumford & Sons — «Ditmas» (10,149 млн переглядів)

Якщо вимкнути звук і дивитися відео (але не робіть так, послухайте й пісню теж), неможливо здогадатися, що це відеокліп на пісню лондонського гурту. Робота дійсно вражає своєю українськістю, а все завдяки режисерові Алексу Саутему, який цікавиться історією Запорізької Січі.

Нічого особливого — просто британець, котрий захоплюється козаками, та понад 10 млн переглядів. Українське поле та британський фольк-рок — цікаве поєднання, чи не так?

Rudimental — «Never Let You Go» (9,765 млн переглядів)

Що об’єднує Марокко, Великобританію, США й Україну? Правильно, відеоробота британської електронної групи, зйомки якої відбувалися в 4 країнах. Зокрема, в кадрі можна помітити пустир на Троєщині біля проспекту Маяковського та парк «Перемога» біля станції метро «Дарниця».

До відеоролика також увійшло інсценування подій Майдану. Загалом, увесь кліп — почергове зображення життя у стані вийни та миру. Самі виконавці назвали цю відеороботу «маніфестом миру, свободі та рівності».

FOALS — «What Went Down» (8,250 млн переглядів)

Головним місцем зйомок цього відеокліпа слугувало Київське море, в якому бореться за життя головна героїня. Ще однією локацією, зображеною у кліпі, є пустир поблизу Троєщини, де розгортається інша сюжетна лінія.

What Went Down — це вражаюча історія виживання від британського гурту. А ще — це чарівний захід сонця над Дніпром.

Hurts — «Wings» (5,006 млн переглядів)

У центрі сюжету музичного кліпу — любовний трикутник і вечірки. Відео відображає підготовку музикантів до виступу, а зйомки відбувались безпосередньо під час візиту гурту до столиці України. На відео можна помітити інтер’єр кількох київських готелів, а також оглядовий майданчик на духу бізнес-центру «Парус». Участь у зйомках брали українськи актори та акторки.

Hurts — «Beautiful Ones» (2,485 млн переглядів)

Нещодавня відеоробота Hurts здивувала своїм соціальним характером. Сам гурт назвав цю роботу «вшануванням індивідуальності». Цей кліп — гостро провокаційна робота, зйомки якої відбувалися у Києві.

У відеороботі висвітлено теми ненависті, любові, жорстокості та краси. І так, у головній ролі справді Тео. До речі, у 2015 році гурт випустив відеокліп на трек Wings, також знятий у столиці України.

Paolo Nutini — «Iron Sky» (1,961 млн переглядів)

Ця короткометражка шотландського співака зібрала значну кількість нагород. Зокрема, на UK Music Video Awards 2014 ця відеоробота була номінована в 5 категоріях і здобула перемогу у двох — як найкраще відео в жанрі поп-музики та найкраща операторська робота. Цей відеоролик є сервісною роботою української продакшн-компанії Radioaktive Film.

За задумкою режисера, у зйомках взяли участь не професійні актори, а звичайні люди, яких Даніель Вольфе шукав на вулицях Києва. Незвичайні локації, антиутопічність та реалістичність — три складові успіху цього міні-фільму.

Lonely the Brave — «Backroads» (732 тис переглядів)

Альтернативний рок-гурт із Кембриджу ще 2014 році піддався моді на українське. Режисер відеокліпа Грег Девенпорт побував на Майдані в новорічну ніч і, повернувшись у Лондон, вирішив втілити побачене у відеороботі.

За словами самого режисера, він хотів показати досвід з жорстокістю, але з надією на світле майбутне. Зйомки кліпу відбувалися на Майдані, Трухановому острові, Рибальському вантовому мосту та інших місцях, які кияни легко впізнають.

Share
Написати коментар
loading...