Реклама

Проект української світлинотеки відзначив другий місяць роботи

Платформа «Українська мить» – унікальна світлинотека візуального контенту від XIX століття до сьогодення в інтернет-просторі. Що варто знати про цей проект та його організаторів?
Čytaty latynkoju
Проект української світлинотеки відзначив другий місяць роботи
  1. Головна
  2. Новини
  3. Проект української світлинотеки відзначив другий місяць роботи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Платформа «Українська мить» – унікальна світлинотека візуального контенту від XIX століття до сьогодення в інтернет-просторі. Що варто знати про цей проект та його організаторів?

Унікальні кадри херсонської пустелі та карпатських річок, яскраві портрети українців тепер і 30-50 років тому, історичні події, «репортаж» і «художнє фото», «студійне» і «в полі», від про професіонала і аматора — все це віднедавна можна побачити, придбати і подарувати за допомогою нової онлайн-платформи візуального українського контенту «Українська мить».

Хто і чому заснував проект

Трохи менше року тому молоді і амбіційні Юрій Баланюк, Данило Цьвок, Юлія Мартин разом з ідейними натхненниками Олександром Святоцьким та Русланом Стефанчуком задумали зробити проект, який би перевернув уявлення про Україну як в межах її кордонів так і далеко поза ними. Автори позиціонують цю платформу як проект, що дозволить українським фотографам заробляти більше, а також зможе задовольнити запити колекціонерів та ЗМІ.

Серед головних завдань платформи – просування ідеї національної ідентичності українського народу.

Хто фінансує проект

За словами CEO платформи Юрія Баланюка, команда реалізовує проект власними силами і коштом, адже веб-платформа задумувалась передусім як соціальний, а вже потім комерційний проект. Про монетизацію обіцяють говорити згодом, коли аудиторія складе хоча би декілька мільйонів постійних користувачів.

Я дуже хотів би, щоб кожен громадянин, який проглядає світлини чи то історичні, чи то сучасні, відчував себе українцем. Історія завжди з нами.

Олександр Святоцький, співзасновник світлинотеки, академік Національної академії правових наук України

Потенційна аудиторія користувачів: кому світлинотека буде корисною

За словами виконавчого директора проекту «Українська Мить» Данила Цьвока, цільова аудиторія, на яку сьогодні активно працює команда – це «україновибагливі з усього світу». Орієнтуються на тих, кому цікава Україна, її історія, природа, культура та люди.

Що вже можна побачити у світлинотеці

Ресурс працює в тестовому режимі з кінця травня 2017 року. На сайті вже розміщено близько 2 тис світлин українських фотографів. Зокрема серед них – роботи відомого фотокореспондента, володаря гран-прі та премії «Золотий «День» Міжнародного фотоконкурсу репортажної фотографії Щоденної всеукраїнської газети «День» Костянтина Гришина.

Як співпрацювати з проектом

Розробники платформи уже сьогодні запрошують майбутніх партнерів до співпраці. Зареєструватися, завантажити та поділитися власними фотографіями можна на сайті.

Share
Написати коментар
loading...