Реклама

У Києві обговорили розвиток цифрової економіки

В UNIT Factory провели захід, мета якого — зробити розвиток цифрової економіки та електронного урядування пріоритетами діяльності міністерств і визначити єдині спільні цілі та підходи
Čytaty latynkoju
У Києві обговорили розвиток цифрової економіки
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві обговорили розвиток цифрової економіки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В UNIT Factory провели захід, мета якого — зробити розвиток цифрової економіки та електронного урядування пріоритетами діяльності міністерств і визначити єдині спільні цілі та підходи

Заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб висловив сподівання, що відтепер держсекретарі стануть активними прихильниками цифрових змінDigital by Default — принципи цифрової економіки і очолять цифровізацію відповідних сфер. На часі дізнатися детальніше, про що говорили у Києві.

Про що говорили на зустрічі

Валерій Фіщук — один з лідерів руху за цифрову економіку — презентував значення, перспективи та цілі розвитку цифрових фінансових інструментів у сучасному світі. Він проаналізував, чому Україна так відстає та що варто зробити для розвитку цифрової економіки.

Данило Молчанов — лідер напряму електронних послуг та інтероперабельності проекту TAPAS — знайомив з інтероперабельністю, станом базових реєстрів, цілями й планами реформи держреєстрів в Україні.

Розкривав тему електронних послуг Олексій Вискуб. Він продемонстрував на прикладах, чому автоматизація діючих порядків — це глухий кут. Натомість електронні послуги — це не просто надання тих же послуг, але в електронній формі.

Іван Двойленко — директор департаменту ДМС — презентував хід реформи міграційної сфери, можливості та перспективи ID-картки громадян. Також він розповів, як зняти цифровий бар’єр в електронній ідентифікації та зробити публічні й комерційні цифрові послуги доступними.

Роман Боярчук — керівник Державного центру кіберзахисту — закликав значно посилити заходи безпеки в органах влади. Також він розповів про причини та рекомендації щодо минулої масштабної кібератакиPetya, NotPetya та 7 головних висновків після найбільшої хакерської атаки. На додачу він проаналізував, як посилити взаємодію різних структур та рухатися до створення єдиного периметру цифрового захисту.

Share
Написати коментар
loading...