Реклама

Сан-Маріно стане першою 5G-країною в світі

Компанія Telecom Italia заявила, що розпочне випробування нової технології. Очільник технічного підрозділу Джованні Феріго заявив, що мережа 5G у Сан-Маріно стане першою в Європі
Čytaty latynkoju
Сан-Маріно стане першою 5G-країною в світі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Сан-Маріно стане першою 5G-країною в світі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Telecom Italia заявила, що розпочне випробування нової технології. Очільник технічного підрозділу Джованні Феріго заявив, що мережа 5G у Сан-Маріно стане першою в Європі

Мікро-держава Сан-Маріно має населення, що злегка перевищує 30 тис громадян, а її площа складає 61 км², що робить її найменшою республікою у світі. Telecom Italia обіцяє оновлення нині наявної мережі 4G до 5G в 2018 році.

Як впроваджуватимуть новий телеком-стандарт

Очікується, що будівництво нової мережі зв’язку п’ятого покоління коштуватиме €56 млрд та створить близько 2,3 млн робочих місць. Очільник технічного підрозділу Джованні Феріго зазначив, що тестування мережі 5G в Сан-Маріно відіграватиме важливу роль у розвитку технології не лише в Італії, а й в європейському регіоні в цілому.

Минулого року Єврокомісія опублікувала план дій для впровадження новітньої мережі зв’язку. Було визначено провідні галузі, такі як охорона здоров’я, транспорт, автопромисловість та комунальні підприємства. Вони отримають економічну вигоду від мережі нового покоління у розмірі €113 млрд до 2025 року. Компанія Telecom Italia також випробовує технологію 5G в Мілані та Турині, але завдяки меншій кількості обмежень на використання радіохвиль має більше свободи в Сан-Маріно.

Що відомо про 5G в Україні

До кінця 2018 року «Київстар» зможе впровадити 4G-зв’язок, якщо будуть створені умови для використання діапазону 1800 МГц у містах України. Нещодавно ми писали про те, що Корея планує інвестуватиПівденна Корея інвестуватиме в український 4G- та 5G-зв’язок у розвиток цифрової інфраструктури для четвертого та п’ятого покоління телеком-мереж в Україні. Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявляв, що в Україні замість 4G відразу може бути запущено 5G. На його думку, може скластися така ситуація, що ліцензування 4G вже не матиме сенсу.

Share
Написати коментар
loading...