Реклама

Стало відомо, скільки електроенергії виробляють українські АЕС

У січні-червні 2017 року Енергоатом виготовив 45,73 млрд квт/год електроенергії, що більше планового показника на 2,41 млрд і на 5,4 млрд кВт/год більше за аналогічний період 2016-го
Čytaty latynkoju
Стало відомо, скільки електроенергії виробляють українські АЕС
  1. Головна
  2. Новини
  3. Стало відомо, скільки електроенергії виробляють українські АЕС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У січні-червні 2017 року Енергоатом виготовив 45,73 млрд квт/год електроенергії, що більше планового показника на 2,41 млрд і на 5,4 млрд кВт/год більше за аналогічний період 2016-го

Частка НАЕК Енергоатом в загальній структурі виготовлення електроенергії в Україні в першому півріччі 2017 року склала 58,4%. Про це повідомили у прес-службі компанії. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року виробництво збільшилося на 5,4 млрд кВт/год. На часі дізнатися про показники АЕС у цій сфері.

Про що говорить така статистика показників АЕС

Коефіцієнт використання встановленої потужності за перше півріччя 2017 року склав 75,9%. За аналогічний період 2016 р коефіцієнт використання склав 66,5%. Коефіцієнт готовності несення номінального електричного навантаження за перше півріччя 2017 року склав 81,9% в порівнянні з 71,8% за аналогічний період 2016 року.

За перше півріччя 2017 року на атомних станціях України виконано 4 планово-попереджувальних ремонти, один плановий і чотири позапланових поточних ремонти.

Нагадаємо, що уряд затвердив проект будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива українських атомних електростанцій. Централізоване сховище буде розташовано між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка і Стечанка в зоні відчуження в Київській області. Ємність бази для зберігання відпрацьованого ядерного палива становить 458 контейнерів на 16529 відпрацьованих тепловидільних збірок.

Ми також повідомляли про планиПершу сонячну електростанцію запустять на території ЧАЕС запустити перші сонячні електростанції у зоні відчуження довкола Чорнобильської атомної електростанції. Компанія витратила €1 млн на установку 3800 фотоелектричних панелей, розміщених на площі 1,6 га, і сподівається, що інвестиції окупляться протягом семи років. Голова українсько-німецької компанії Solar Chernobyl Євген Варягін розповів, що сонячна електростанція може задовольнити потреби селища середнього розміру. Це – близько 2000 квартир. Також Варягін додав, що кількість сонячного світла у Чаорнобилі така ж, як і на півдні Німеччини.

Share
Написати коментар
loading...