Реклама

Упродовж місяця над Україною триватиме зорепад

Зокрема, 27 липня у небі можна буде побачити до 10 Дельта-Акваридів, 2 серпня — близько 5  Каприкорнідів, а 13 серпня — до півсотні Персеїдів
Čytaty latynkoju
Упродовж місяця над Україною триватиме зорепад
  1. Головна
  2. Новини
  3. Упродовж місяця над Україною триватиме зорепад
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Зокрема, 27 липня у небі можна буде побачити до 10 Дельта-Акваридів, 2 серпня — близько 5  Каприкорнідів, а 13 серпня — до півсотні Персеїдів

Завідувач відділом Фізики планетних систем ГАО НАН України Анатолій Відьмаченко розповів, що зазвичай зоряні дощі спостерігаються у період наближення до Землі комет, з якими пов’язують метеорні потоки. На часі дізнатися більше про зорепад.

Де і як можна буде побачити зорепад

Метеорні потоки можуть спостерігатися багато тисяч років. Ядро комети розпадається на дрібні частинки тривалий час. Кометні пилинки на орбіті небесного тіла можуть залишатися дуже довго. Перша згадка про Персеїди датується 36 роком н.е., хоча цей потік, існував і до цього. Досі Персеїди — це інтенсивний метеорний потік.

Персеїди видно ввечерi близько 22 години майже в центрi небесної сфери з невеликим вiдхиленням на пiвдень. У них дуже велика швидкiсть, тому цi метеори займають велику площу на небосхилi. Вилiтають із точки високо над горизонтом, але розходяться у рiзнi боки. Каприкорніди «вилітають» із сузір’я Козерога, яке розташоване в південній півкулі неба. Назва потоку походить від слова Каприкорнус (латинською назва сузір’я Козерога). Метеори із потоку Дельта-Аквариди північні видно всю ніч. Вони з”являються у місці, де розташоване сузір’я Водолія.

Як довго спостерігається метеоритний потік

Метеорні явища можна спостерігати і до 9:00 ранку. Спалаху від потрапляння метеора в атмосферу не видно, але слід подібний до того, який залишають літаки.

Share
Написати коментар
loading...