Aa Aa Aa
Aa Aa Aa
Прочитати вголос
Зупинити читання

У Польщі почне діяти нова схема дозволів на проживання

U Poľšči počne dijaty nova shema dozvoliv na prožyvannja

Головна ціль нового законопроекту про іноземців, що прийняв польський уряд – це надати посвідку на тимчасове перебування у Польщі у рамках перенесення до країни підприємства з іншої держави
Golovna ciľ novogo zakonoproektu pro inozemciv, ščo pryjnjav poľśkyj urjad – ce nadaty posvidku na tymčasove perebuvannja u Poľšči u ramkah perenesennja do kraїny pidpryjemstva z inšoї deržavy
Čytaty latynkoju

Спеціальні можливості

Прочитати вголос
Зупинити читання
Контрастна версія
  Як підкреслюють у Міністерстві внутрішніх справ, зміни до законопроекту повинні створити ліпшу нормативно-правову базу. Це дозволить «свідомо управляти міграцією у Польщі». Як можна отримати дозвіл на проживання у Польщі Воєвода буде видавати дозвіл на перебування у Польщі у рамках перенесення підприємства до країни. Із заявою звертатися зможе фірма, яка приймає іноземця на роботу у рамках внутрішнього перенесення. На підставі такого дозволу іноземець зможе працювати на теренах усього ЄС у рамках даного підприємства. Які документи слід надати Для того, щоб скористатися перевагами, потрібен документ про попереднє працевлаштування у рамках того самого підприємства упродовж щонайменше 12 міс для менеджерів та фахівців, а також 6 міс — якщо йдеться про стажерів. Крім того, іноземці, котрі хочуть отримати посвідку на постійне перебування у Польщі, повинні знати польську мову щонайменше на рівні B1 (середній рівень). Також проект впроваджує спрощення для іноземців, котрі хочуть оселитися у Польщі на постійній основі у зв’язку з їхнім польським походженням.

Як підкреслюють у Міністерстві внутрішніх справ, зміни до законопроекту повинні створити ліпшу нормативно-правову базу. Це дозволить «свідомо управляти міграцією у Польщі».

Як можна отримати дозвіл на проживання у Польщі

Воєвода буде видавати дозвіл на перебування у Польщі у рамках перенесення підприємства до країни. Із заявою звертатися зможе фірма, яка приймає іноземця на роботу у рамках внутрішнього перенесення. На підставі такого дозволу іноземець зможе працювати на теренах усього ЄС у рамках даного підприємства.

Які документи слід надати

Для того, щоб скористатися перевагами, потрібен документ про попереднє працевлаштування у рамках того самого підприємства упродовж щонайменше 12 міс для менеджерів та фахівців, а також 6 міс — якщо йдеться про стажерів.

Крім того, іноземці, котрі хочуть отримати посвідку на постійне перебування у Польщі, повинні знати польську мову щонайменше на рівні B1 (середній рівень). Також проект впроваджує спрощення для іноземців, котрі хочуть оселитися у Польщі на постійній основі у зв’язку з їхнім польським походженням.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: