Реклама

Представленоblockchain-платформу для держструктур

В українських компаній та держструктур відтепер є можливість запускати власні портали та сервіси на базі технології blockchain
Čytaty latynkoju
Представленоblockchain-платформу для держструктур
  1. Головна
  2. Новини
  3. Представленоblockchain-платформу для держструктур
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В українських компаній та держструктур відтепер є можливість запускати власні портали та сервіси на базі технології blockchain

Міжнародна компанія Bitfury Group, котра працює над криптотехнологіями, оголосила про запуск власної blockchain-платформи під назвою Exonum, котра матиме відкритий вихідний код. Розробка має допомогти приватним компаніям та державним структурам у створенні власних інструментів та рішень для передачі даних із використанням blockchain. Ознайомитися із проектом можна на окремому сайті та через репозиторій Github.

Які особливості має нова платформа

В Exonum вбудовано так званий «візантійський» алгоритм згоди, котрий захищає дані без необхідності «майнити» блоки навіть в разі доступу зловмисників чи виникнення збоїв у мережі. За словами розробників, такий тим захисту робить blockchain-передачу даних практично недосяжною для зламу чи фроду. Цим нова розробка відрізняється від рішень на базі розподіленого реєстру.

Як реалізовано захист даних

Навіть у випадку одночасної атаки на декілька вузлів blockchainНаприкінці липня у столиці відбудеться blockchain-хакатон в Exonum захищає дані — а ще одразу оновлюється із додаванням кожного нового блоку, при цьому опрацьовуючи в розподілених мережах до 3 тис транзакцій на секунду із затримкою в 2,5 сек. Кастомізовані мережі на базі Exonum при цьому можуть опрацювати до 15 тис транзакцій / сек.

Що варто знати про компанію-розробника

Раніше українська влада уклала договірУряд України схвалив впровадження Blockchain для держреєстрів із BitFury для переходу низки державних реєстрів та послуг на використання блокчейну. Компанію було засновано 2011 року латвійцем Валерієм Вавіловим та українцем Валерієм Небесним. Вона займається випуском устаткування та програмного забезпечення для майнінґу«Весела ферма» — як працюють китайські майнери та розробляє blockchain-технології; має офіси у Сполучених Штатах, Китаї, Великобританії та Нідерландах.

Share
Написати коментар
loading...