Реклама

YouTub-ономіка — скільки грошей заробили найпопулярніші кліпи сучасності

На YouTube — новий король. І це більше не південнокорейський репер. Скільки це «лайків», переглядів та грошей у нового володаря глядацької уваги на планеті?
Čytaty latynkoju
YouTub-ономіка — скільки грошей заробили найпопулярніші кліпи сучасності
  1. Головна
  2. Креатив
  3. YouTub-ономіка — скільки грошей заробили найпопулярніші кліпи сучасності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На YouTube — новий король. І це більше не південнокорейський репер. Скільки це «лайків», переглядів та грошей у нового володаря глядацької уваги на планеті?

З чого взагалі почалася музична Youtube-лихоманка?

Навряд чи є хтось, хто не пам’ятає моменту, як у наше життя 4 роки тому увірвався дивакуватий південнокорейський співак із не менш дивними танцями. K-pop відтоді просто 2 роки не припиняв крокувати планетою, і лише в 2016-му все якось пішло на спад.

Кліп виконавця із псевдо PSY став першим, який подолав на YouTube позначку в 1 млрд унікальних переглядів, заробивши не просто «золоту кнопку» від сервісу, а ще й спричинивши мороку для розробників найпопулярнішого у світі відеохостинґу. В якийсь момент виявилося, що верхня межа доступності підрахунку переглядів не була розрахована на таку шалену популярність. Тож програмістам YouTube довелося терміново переписувати код.

Хто скинув «короля YouTube»?

Непомітно звання найпопулярнішого кліпу всіх часів та народів замість PSY отримав американський репер Wiz Khalifa зі своїм кліпом «See You Again» — 2,9 млрд переглядів. Відеоробота вийшла 2 роки тому. І лише нещодавно подолала відмітку, яку PSY набрав менше ніж за рік:

Причин популярності цієї відеороботи декілька. По-перше, це — частина офіційного саундтреку Fast & Furious 7. Так, ви будете здивовані, але ця франшиза досі непогано себе продає у кінотеатрах. По-друге, кліп присвячено пам’яті актора, який трагічно загинув під час зйомок фільму. Відтак до переглядів долучилася ще й армія фанаток. Ну і сам репер теж має неабияку кількість прихильників. Достатньо згадати про інші його популярні відеороботи і навіть про ефір на радіо, де він зачитав фрістайл про «травичку» на мелодію поп-хіта «Hello» співачки Адель, зібравши майже 1 млн переглядів:

Скільки на цьому заробляють самі музиканти?

Окрім звання найпопулярнішого музиканта на YouTube, велика кількість переглядів — це ще й великі гроші. Підрахувати статки від відеоробіт нескладно. На основі аналізу від експерта Cisco в середньому 1 млн переглядів на YouTube приносить до $1 тис. Це вже після того, як 45% рекламної виручки забирає собі відеохостинґ. Отже, 2,9 млрд переглядів автоматично трансформуються у майже $2,9 млн. Скільки при цьому отримає сам музикант, залежить ще від того, які відсотки забирає собі дистрибуційна компанія та музичний лейбл. Але все одно сума залишиться досить непогана — як на кліп із мінімальними спецефектами, випущений ще 2015 року.

Share
Написати коментар
loading...