Реклама

Українські проекти I півріччя 2017-го на Kickstarter — успіхи та невдачі

Kickstarter за першу половину 2017 року став доволі успішним місцем для просування українських проектів — тож ми вирішили зібрати для вас приклади тих стартапів з України, котрі застосували краудфандинґ в якості механізму валідації своїх гіпотез та винаходів
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Українські проекти I півріччя 2017-го на Kickstarter — успіхи та невдачі
  1. Головна
  2. Техно
  3. Українські проекти I півріччя 2017-го на Kickstarter — успіхи та невдачі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Kickstarter за першу половину 2017 року став доволі успішним місцем для просування українських проектів — тож ми вирішили зібрати для вас приклади тих стартапів з України, котрі застосували краудфандинґ в якості механізму валідації своїх гіпотез та винаходів

Хтось із них не зумів довести розпочату справу до кінця, у деяких команд збір коштів ще триває — а дехто став взагалі чемпіоном і справжньою сенсацією в ЗМІ. Тож які українські винаходити стали найбільш затребуваними у спільноти Kickstarter?

Кулон-диктофон Senstone

Які платформи: Kickstarter, Indiegogo

Скільки зібрано: $300+ тис

Cуть проекту: Це — високотехнологічний модний ґаджет«Під час роботи відійшло 4 команди» — Назар Федорчук, CEO Senstone, схожий на кулон діаметром 2,9 см. Ви можете записувати аудіофайли з допомогою цього пристрою — а потім лише в 1 натискання перетворювати записане на текст. Senstone можна використовувати і як браслет, і як кулон, і навіть прилаштувати його на одязі; все залежить від до вашого стилю життя та особистих уподобань. Senstone оснащено мініатюрним екраном, котрий повідомляє про базові речі: чи увімкнений пристрій, чи відбувається запис, а може ґаджет у стані очікування; також видно, чи передає пристрій треки і який статус заряду батареї у певний момент роботи. Пам’яті цього диво-«камінчика» вистачить на 2,5 години аудіозаписів із якістю 16 кГц. За півроку розробники обіцяють збільшити обсяг доступної пам’яті вдвічі. Синхронізація між пристроєм та хмарним сховищем відбувається постійно за умови підключення до інтернету за бездротовою мережею. Є Wi-Fi — є можливість синхронізуватися.

Наручний годинник RIDER1991

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: $17 тис із $25 тис запланованих, збір коштів завершується за 15 днів

Суть проекту: По-перше, це — перший дизайнерський наручний годинник, спроектований в УкраїніRIDER1991 — український стартап на Kickstarter. По-друге, це — колабораційний проект ZAVOD та дизайнерів Назара Мальця та Романа Гев’юка, засновників студії дизайну GM Design. По-третє — бренд, що увібрав у себе філософію вільного руху та атмосферу легендарних Cafe Racer, підкреслюють автори розробки. Ця мрія почала здійснюватись, коли ми познайомились з GM Design, з якими ZAVOD об’єднала любов до предметного дизайну, цікавих і змістовних речей. Команда RIDER1991 — група однодумців, натхненних однією естетикою та закоханих у свою справу, наголошує команда проекту.

Ґаджет для стрункої постави Mevics

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: проект не зумів зібрати потрібну суму, лише $5+ тис із $35 запланованих

Суть проекту: Ґаджет закріплюється під одягомKickstarter підкорює новий український ґаджет за допомогою магніту чи липучки і вібрує кожен раз, коли людина горбиться чи сидить у неправильному положенні. Для його роботи необхідний смартфон, з яким він синхронізується. Додаток Mevics Арр відстежує та відображає поточне положення хребта, збирає й аналізує дані про активність людини, а також дає змогу керувати пристроєм.

«Ловець снів» LucidCatcher

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: $87+ тис

Суть проекту: В основу роботи покладено принцип апаратуСни за $75 тис: Український стартап LucidCatcher досяг успіху на Kickstarter для електроенцефалограми. Пристрій досліджує електричну активність мозку та визначає фазу швидкого сну — в цей час ґаджет вмикається та надсилає у мозок електричні імпульси для стимуляції усвідомлених снів. Випуск незвичного апарату призначено на кінець літа — початок осені 2017 року. Наступного року серійну версію продукту отримають кінцеві споживачі.

«Маска» для конфіденційних розмов Hushme

Які платформи: Kickstarter, Indiegogo

Скільки зібрано: $71+ тис

Суть проекту: Ґаджет під назвою Hushme дає можливістьHushme з України зібрав $70 тис на Kickstarter отримати активну та пасивну звукоізоляцію при спілкуванні в офісі, у кафе чи громадських місцях. Досягається це завдяки двом окремим секціям із вбудованими мікрофонами та трансляції звуку назовні через окремі мініатюрні динаміки. Також ґаджет оснащено двом навушниками і спеціальним кріпленням, щоби ця звукова «маска» не злітала із вас під час розмови.

Рюкзак для індивідуалістів The ONE Backpack

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: зібрати потрібну суму не вдалося, лише $6+ тис проти $30 тис заявлених

Суть проекту: Розробник повідомляє, що рюкзак водонепроникний і ударостійкий. Для зміни його зовнішнього вигляду потрібно вибратиУкраїнський дизайнер представив рюкзак-трансформер кришку-накладку до вподоби і пристебнути її, використовуючи дві металеві блискавки, розміщені по обидва боки рюкзака. Корпусна панель виготовлена ​​з чорного глянсового полістиролу. Всередині рюкзака є надійна кишеня для ноутбука і телефону. Дизайн спроектований таким чином, щоб забезпечити максимальну ефективність та убезпечивши від крадіжок, оскільки основна застібка-блискавка розташована з внутрішньої сторони.

Розумна футболка HeartIn

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: $18+ тис

Суть проекту: Футболка за допомогою вмонтованих сенсорів надсилає показникиУкраїнська смарт-футболка підкорила Kickstarter, зібравши $19 тис щодо діяльності серця у стані спокої та під час силового навантаження. Під’єднуючи до сенсорів спеціальний трекер-кліпсу, можна з клінічною точністю визначити, рівень і частоту скорочень, фактично — зняти показники електрокардіограми під час тренування.

Жалюзі із сонячними батареями SolarGaps

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: $102+ тис

Суть проекту: Українець Євгеній Ерік створив жалюзі, які не лише захищають«Сонячні» жалюзі з України зібрали $50 тис на Kickstarter вашу квартиру, будинок чи офіс від сонця, але й генерують при цьому електроенергію — до сотні кіловатт щомісяця при відносно низькій ціні самого гаджета. Власники — ті, хто зробив попереднє замовлення на Kickstarter та підтримав своїм внеском кампанію на цій платформі колективного фінансування — отримають свій ґаджет у грудні 2017 року. Розробка вже отримала схвальні оцінки у блогосфері навіть на етапі попереднього замовлення.

Дерев’яний конструктор Ugears

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: $179 тис, збір триватиме ще 17 днів

Суть проекту: Серед новинок, які можна профондуватиКоманда українського конструктора зібрала $140+ тис на нові моделі іграшок на Kickstarter цьогоріч — Ugears Date Navigator із календарем на 2017-2044 роки, а також серія нових моделей, за допомогою і діти, й дорослі можуть скласти механічне місто із новими складовими на додачу до вже існуючих моделей: трамвайною лінією (Tram Line), ремонтним потягом для залізниці (Rail Manipulator) та фабрикою роботів (Robot Factory).

Металевий механічний конструктор Time4Machine

Які платформи: Kickstarter

Скільки зібрано: $42+ тис, збір триватиме ще 13 днів

Суть проекту: Мініатюри з металу, що вражають своєю незвичністю. Конструкції, які — на перший погляд, — неможливо зліпити докупи. Все це — Time4Machine, український металевий конструктор, винахідник якого має намір підкоритиCEO Time4Machine: «Не намагайтеся одразу зробити дуже круто» не лише Україну, але й ґіків по інший бік Атлантики.

Share
Написати коментар
loading...