Реклама

10 TED-виступів про маркетинг, які варто побачити

Деколи 15 хвилин на сцені достатньо, щоб надихнути людей на зміни. TED виступи вже багато років дають нам нові ідеї, натхнення та матеріал для роздумів. Від дотепних оповідань до вражаючих технічних проривів, що буквально на очах трансформують світ — такий формат вчить нас всього найкращого потрохи.
Čytaty latynkoju
Depositphotos
10 TED-виступів про маркетинг, які варто побачити
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 10 TED-виступів про маркетинг, які варто побачити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Деколи 15 хвилин на сцені достатньо, щоб надихнути людей на зміни. TED виступи вже багато років дають нам нові ідеї, натхнення та матеріал для роздумів. Від дотепних оповідань до вражаючих технічних проривів, що буквально на очах трансформують світ — такий формат вчить нас всього найкращого потрохи.

Сьогодні пропонуємо вам подивитися найкращі виступи про маркетинг, які змінять ваше уявлення про бренди, формування цілей та ставлення до клієнтів. А ще —  вплинуть на ваше уявлення про себе і свою роль у цьому світі.

Вибір, щастя та соус для спагетті — Малкольм Гладуелл

Гладуелл — автор декількох бестселлерів, включаючи «Осяяння» (Blink, 2005) і «Переломний момент» (The Tipping Point, 2000). У своєму виступі він наводить приклади відомих брендів, щоб пояснити природу щастя та вибору.

Малкольм розповідає про результати досліджень психофізиками теми споживацької психології: якщо більше ресурсів витрачати на розуміння того, чого насправді хочуть споживачі, компанія зможе знайти свою нішу і збільшити продажі.

Спіч Гладуелла змусить вас поглянути на маркетинг (і на свій соус для спагетті) з нового ракурсу.

Велика помилка — ставитись до своїх споживачів як до узагальненої та усередненої людини. Кожен з цільової аудиторії — це окрема особистість з унікальними смаками

Як полегшити процес вибору — Шена Ієнгар

Ох, цей парадокс вибору! Споживачі зараз перенавантажені необхідністю постійно робити вибір при купівлі продуктів та послуг. Варіантів забагато. Для керівників бізнесів це також велика проблема.

Те, що широкий вибір принесе великий прибуток — типова омана. Шена наводить приклади конкретних досліджень, що наочно демонструють: коли у споживачів з’являється забагато варіантів вибору, вони починають купувати менше. Коли споживачам доступно занадто багато варіантів вибору, вони вибирають не вибирати.

Ієнгар розповідає про кілька варіантів вирішення цієї проблеми і про те, як спростити вибір для покупців, вибравши більш ефективну стратегію.

Як розповсюджувати свої ідеї — Сет Годін

Послухати один виступ Сета достатньо для того, щоб зрозуміти його вражаючий рівень профессіоналізму. В цій лекції він пояснює, як дивні та погані ідеї досягають більшої популярності, ніж нудні.

Цей виступ змінить ваше уявлення про сучасний маркетинг. Фактично, Сет каже про те, що сутність ефективного маркетингу — не в продукті, а в успішному поширенні ідей. В нашому світі ідеї можуть поширюватися миттєво і шанс на всесвітню відомість є у кожної компанії.

Така думка додасть оптимізму кожному маркетологу.

Як фізика допоможе мені в маркетингу — Ден Коблі

Ден у своєму виступі доводить думку про те, що маркетинг легко можна поєднати з вашою сферою інтересів. Від цього він перестане бути якимось абстрактним поняттям чи назвою одного з відділів вашої компанії, натомість — стане чимось близьким і зрозумілим.

Ден Коблі демонструє, наскільки закони його улюбленої науки, фізики, схожі з основними концепціями маркетингу. Це досить незвичне порівняння і тому й дуже цікаве.

404, історія про не знайдену сторінку — Ренні Глісон

Всі ми колись потрапляли на сторінку з помилкою 404. Приємного в цьому мало: ти злишся на інтернет, на сайт і на увесь світ. Тейк іт ізі, бро. Ренні покаже, як така дратуюча річ, як 404 сторінка, може стати можливістю для маркетолога.

Цікавий контент і творчий підхід допоможуть налагодити зв’язок з аудиторією, трошки розважити її і відволікти від негативних думок. Ренні стверджує, що можливості знаходяться навіть в незначних речах. Дивуйте, розважайте, жартуйте — все це допоможе вашому бренду виділитися з натовпу.

Як створити захоплюючу історію — Ендрю Стетсон

Сторітеллінг, або оповідання історій — важлива частина маркетингової стратегії. Сторітеллінг дозволяє розважити і залучити аудиторію у найбільш приємний спосіб. І хто краще розповість по сторітеллінг, ніж творець “Історії іграшок”?

Ендр Стенсон розповідає, що історії — надзвичайно потужний інструмент комунікації, що задовольняє потребу людини у пошуку змісту. Щоб створити сильну історію, вам знадобляться кілька складових: тема, зростання напруженості, кмітливість, емоція та естетика.

Як відео стають вірусними — Кевін Аллока

Кевін працює тренд-менеджером в Youtube. Він стверджує, що у вірусних відео є три обов’язкові складові: увага трендсеттерів, поширення через спільноти і елемент непередбачуваності.

Наприклад, звичайне відео подвійної веселки стало вірусним після того, як його твітнув відомий ведучий Джимі Кімел. Відео Ребеки Блек стало популярним через те, що народило сотню пародій і дало поштовх творчості у спільнотах. А ось успіх деяких відео — наприклад, «Nyan Nyan Cat» —  просто неможливо пояснити.

Так що для вірусного поширення відео вам потрібна підтримка лідерів думок і творча участь спільнот. А ви маэте канал на Youtube та відео з вірусним потенціалом?

Про дизайн та відкриття — Девід Карсон

Дизайн несе великий потенціал змін і викликає емоції. Девід Карсон вірить в емоціональність дизайну, і в те що він доносить суть повідомлення швидше за текст. Дизайн та маркетинг допомагають розвиватися один одному: сьогодні будь-яка маркетингова стратегія потребує дизайнерського оформлення.

Дизайн має стати невід’ємною частиною вашої стратегії, якщо ви хочете гарно виглядати в очах аудиторії і поширювати свої ідеї. Карсон впевнений, що навіть типографіка може передавати емоції (до речі, з ним погоджуються і хардкорні типографісти). Такі речі, як кольоова гамма та шрифт можуть забезпечити успіх вашій маркетинговій стратегії.

Чого хочуть споживачі — Джозеф Пайн

Чого хочуть споживачі? — головне питання для маркетолога. Джозеф каже про аутентичність і про те, що сьогодні споживачі схильні купувати щось оригінальне та зроблене вручну. В той же час, він жартує про те, що на масових ринках такого товару не існує.

Щоб по-справжньому виділитися серед купи інших товарів, вам треба знайти свою ідентичність, і залишатися вірними своєму бренду.

Уроки життя від людини реклами — Рорі Сазерленд

Реклама — не найпрозоріший бізнес, але бренди без нього не можуть існувати. Рорі Сазерленд багато років працює в рекламі і ділиться отриманим знанням. Легко і дотепно він розповідає про те, як сприйняття речей змінює наш погляд на усе.

Наше сприйняття цінності речей визначає наші думки, забобони, ставлення до оточуючих і, в кінці кінців, допомагає зробити вибір. Взаємозв’язок з аудиторією і налагодження позитивного ставлення до бренда є одними з найскладніших завдань для маркетологів. Рорі розповідає, як здолати це завдання.

Матеріал підготувала Сандра Яковлева, редактор блогу Depositphotos

 

Share
Написати коментар
loading...