Реклама

Як Sony хоче навчити дітей програмуванню за допомогою іграшки

В епоху STEM-іграшок дорослі часом забувають, що іграшки насамперед передбачають веселощі. І тут на допомогу поспішає Sony із новою експериментальною консоллю
Čytaty latynkoju
Як Sony хоче навчити дітей програмуванню за допомогою іграшки
  1. Головна
  2. Техно
  3. Як Sony хоче навчити дітей програмуванню за допомогою іграшки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В епоху STEM-іграшок дорослі часом забувають, що іграшки насамперед передбачають веселощі. І тут на допомогу поспішає Sony із новою експериментальною консоллю

«Будуй, грай, надихайся» — така ідея нової ігрової консолі від Sony, що має назву Toio. Це — результат 5-річного дослідження в розвитку іграшки, яка є простою для використання дітьми, але також досить складною, такою собі умовною «пісочницею», де діти вивчатимуть внутрішні розробки із робототехніки.

В чому особливість нестандартної консолі

Особливістю розробки під назвою Toio є те, що призначена вона не для типових відеоігор (як, наприклад, PlayStation 4). Натомість, картриджі — це програми штучного інтелекту. У якості контролерів — кільця контролю руху, а те, чим ви граєтеся — це насправді два крихітних кубики-роботи на колесах. Ви можете «надягати» на них саморобні паперові обгортки чи навіть оснастити їх деталями від Lego.

По суті, це — гра в програмування або навіть пост-програмування, графічна гра, яка не використовує виразу «вчися програмувати». Як зазначено на сторінці проекту, натомість метою є «Рухи руками. Божевільне мислення. Випадкове відкриття»:

На чому ґрунтується розробка

«Серцем» Toio є 2 основних кубики, які можуть відчувати точне положення один одного й рухатися з неймовірною точністю. Самі кубики не є іграшкою. Вони більше схожі на «будівельні» блоки. Приклейте їх на шматок паперу, — і кубики повзатимуть як хробаки. Надягніть на них пару «паперових штанів» — і вони виглядатимуть немов ноги, що ретельно крокують. Від виготовлення екологічно чистих паперових організмів до створення «бойових кораблів» зі стріляниною чи до головоломок, перегонів — обмеженням є лише ваша уява і, звичайно, пакети додаткових компонентів (які можна прдбати на розсуд користувача).

— Для дітей, котрі створюють майбутнє, оригінальний досвід винахідливості.

Які додаткові можливості передбачені в цій консолі

Із картриджною системою — базовим блоком, що власне заряджає кубики та пульти, — користувачі Toio можуть придбати додаткові AIГоловні тренди штучного інтелекту, великих даних та IoT у 2017 році-програми, щоби грати та виявляти власні творчі здібності. Війни роботів Craft Fights — це один пакет, а Craft Life — інший комплект, який дозволяє будувати робототехнічні організіми. У кожному наборі є спеціальний коврик, на якому рухаються роботи, комплект паперових аплікацій та власне AI-картридж.

Проте різноманітні додатки — не головне, вважають розробники. Час, проведений із Toio, нагадує ігри з молодшим братом чи сестрою, або з дуже терпеливим домашнім улюбленцем. Ви одягаєте їх, граєте в дурнуваті ігри, і, ймовірно, використовуєте купу скотчу і клею.

Чим ця розробка цікава ще, окрім програмної та апаратної сторони

Ми звикли розглядати Sony як компанію, відому завдяки музичним плеєрам, телевізорам та нестандартним системам зберігання даних, таких як Minidisc. Але окрім того, Sony є однією з найбільш розумних та експериментальних робототехнічних компаній світу. Разом із Aibo Sony збудували собаку-робота, дизайн якої настільки припав до душі її господарям, що ті зараз мусять роздобувати запчастини, аби не втратити сімейного улюбленця. Із Rolly, безперечно менш улюбленим музичним м’ячем, Sony принаймні наважилася спробувати ще раз. А тепер компанія дебютувала з Toio — проектом, що розвивався 5 років. Звичайно, цей винахід також досить важко концептуалізувати як будь-який відомий нам продукт, але саме це й робить його таким неперевершеним.

Набори Toio доступні в передзамовленні з імовірною доставкою в грудні 2017 року. Вартість варіюється від $200 до $300, залежно від кількості комплектів, які власник захоче додати до базового комплекту.

Share
Написати коментар
loading...