Реклама

CEO Time4Machine: «Не намагайтеся одразу зробити дуже круто»

Мініатюри з металу, що вражають своєю незвичністю. Конструкції, які — на перший погляд, — неможливо зліпити докупи. Все це — Time4Machine, український металевий конструктор, винахідник якого має намір підкорити не лише Україну, але й ґіків по інший бік Атлантики. Про цей винахід нам випала нагода поговорити з його автором — Денисом Охріменком
Čytaty latynkoju
CEO Time4Machine: «Не намагайтеся одразу зробити дуже круто»
  1. Головна
  2. Техно
  3. CEO Time4Machine: «Не намагайтеся одразу зробити дуже круто»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мініатюри з металу, що вражають своєю незвичністю. Конструкції, які — на перший погляд, — неможливо зліпити докупи. Все це — Time4Machine, український металевий конструктор, винахідник якого має намір підкорити не лише Україну, але й ґіків по інший бік Атлантики. Про цей винахід нам випала нагода поговорити з його автором — Денисом Охріменком

Без натяків на буденність, але точно про унікальність — так виглядає металевий конструктор Time4Machine. Більше про те, як народжуються та реалізовуються такі проекти — у розмові із автором розробки.

— Як взагалі виник задум такого конструктора?

Ідея виникла як продовження тематики, якою я займався вже декілька років: механічними конструкторами з фанери. Я — автор проекту Ugears. А металеві конструктори — це новий проект, який я роблю з новими інвесторами.

В роботі з металом було складніше придумати, як його складати так, щоби це змогла робити будь-яка людина. Але коли етап пошуків закінчився, виявилось, що можливо зробити такий конструктор — і складати його в чомусь простіше, ніж фанерний.

— Як довго розробляли ескізи та макети? Чи власноруч все креслили, чи надихалися якимось існуючими проектами?

Ескізи роблю власноруч. Перші моделі так само, як і перші фанерні моделі, зроблені мною. Я не міг найняти дизайнера тому, що процес пошуків мав відбутись сам. Я тільки зараз можу вже показати і пояснити, що робити. А до цього деякі вузли перепроектувалися по декілька разів.

Не було відповідей на питання на кшталт «якої товщини метал використовувати», «який ефективний розмір моделі» — а головне, Як досягти доступного масового виробництва в майбутньому.

Також — як і в попередньому проекті — я не йду шляхом реалістичних моделей. Для стендового моделізму є інші напрямки.

Я роблю механічну фантазію. Це має бути скоріше витвір мистецтва, тому я їх називаю «механічні фігурки».

Я навіть не дуже вивчаю матеріал перед тим, як проектувати, я беру його з деякого узагальненого уявлення про те, яким має бути кабріолет чи якійсь старовинний мирний «квітковий» танк. Деякі речі гіпертрофую, підкреслюю.

Це — як у митців-експресіоністів: відображення нашого загальнолюдського враження, а не конкретної моделі.

— Скільки людей працює над випуском моделей?

В команді проекту кілька людей: інвестори, фінансові менеджери, піарник, — але над моделями працював я самотужки. Віднедавна в мене вже є один дизайнер. Проектуємо з минулої осені. Взагалі одна модель робиться іноді місяцями, як показує досвід. Особливо якщо це — нова «історія» та новий матеріал.

— Які результати участі в Kyiv Mini Maker FaireReMake Ukraine — створювати і змінювати цього року? Чи були запити про співпрацю?

Так, я провів невеличкі переговори з кількома людьми — і був здивований таким хорошим результатом.

— Конструювання для багатьох людей — це хобі. Як можна його перетворити на основний рід діяльності?

Так не вийде [сміється] Ви маєте придумати масштабування. Вирішити питання, як зробити так, щоби ваш товар можна було виробляти масово і сама справа не була занадто складною та специфічною для людей.

Не намагайтесь одразу зробити дуже круто. Зробіть простіше.

Подумайте над доступними матеріалами і недорогими технологіями. Саме так задумувався мій попередній проект: вишукані механізми, але зроблені з дуже простих матеріалів у простий спосіб, тому він став реальним. Саме через це вже 5-6 компаній скопіювало цю ідею.

— Чи шукаєте зараз інвесторів або партнерів для подальшого розвитку своїх конструкторських напрацювань?

В нас вже відкрита компанія в США. І на цій стадії в мене вже є інвестори, деякі з них живуть також у США.

— Ваші побажання тим, хто цікавиться запуском власних мейкерських проектів

  • Думайте про ціну. Якщо ваш ринок Україна — має бути недорого.
  • Але краще думайте про західний ринок.
  • Продукт має бути унікальним. Дуже унікальним. Особливим з першого погляду.

Тому будьте дуже критичними. Якщо є натяк на буденність — приберіть цей натяк. Більше емоцій. І більше майстерності. Якщо ви не художник знайдіть крутого художника — хай оформить ваш проект круто — але не погоджуйтесь на «третій сорт».

Вивчайте західні проекти, і не намагайтесь робити занадто «хендмейд». Закладайте основу для виробничого масштабування, бо Україні потрібні проекти, які можуть вироблятися мільйонами та продаватися скрізь у світі.

— Де можна побачити і придбати ці незвичні набори?

З 27 червня ми запустили  кампанію команди на Kickstarter, де власне можна буде нас підтримати. Для втілення нашої ідеї ми запланували зібрати щонайменше $15 тис.

Share
Написати коментар
loading...