Реклама

RIDER1991 — український стартап на Kickstarter

Унікальний дизайн першого спроектованого в Україні годинника RIDER1991 вже підкорив багатьох. Сьогодні ця розробка виходить на світовий рівень завдяки платформі Kickstarter. Автори проекту ставлять собі за мету зібрати $25 тис
Čytaty latynkoju
RIDER1991
RIDER1991 — український стартап на Kickstarter
  1. Головна
  2. Техно
  3. RIDER1991 — український стартап на Kickstarter
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Унікальний дизайн першого спроектованого в Україні годинника RIDER1991 вже підкорив багатьох. Сьогодні ця розробка виходить на світовий рівень завдяки платформі Kickstarter. Автори проекту ставлять собі за мету зібрати $25 тис

RIDER1991 — розробка українських дизайнерів Назара Мальця і Романа Гев’юка (GMdesigngroup) та годинникарів Андрія Кравчука та Ольги Кучмєєвої (ZAVOD) сьогодні, 27 червня розпочинає компанію на краундфандинговій платформі Kickstarter. RIDER1991 — наручний годинник, особливість якого — заглиблена у корпус головка накруту.

Що таке RIDER1991

По-перше, це — перший дизайнерський наручний годинник, спроектований в Україні. По-друге, це — колабораційний проект ZAVOD та дизайнерів Назара Мальця та Романа Гев’юка, засновників студії дизайну GM Design. По-третє — бренд, що увібрав у себе філософію вільного руху та атмосферу легендарних Cafe Racer, підкреслюють автори розробки.

Ця мрія почала здійснюватись, коли ми познайомились з GM Design, з якими ZAVOD об’єднала любов до предметного дизайну, цікавих і змістовних речей. Команда RIDER1991 — група однодумців, натхненних однією естетикою та закоханих у свою справу, наголошує команда проекту.

Про ідею годинника

Ідея RIDER1991 виникла з розповіді одного зі знайомих команди про свою подорож Україною на старенькому байку в стилі Cafe Racer.

Cafe Racer — особливий вид мотоциклів та окремий моторух, що постав на початку 60-х років у Лондоні. Байкери, збираючись почасту в пабах і кав’ярнях, вигадали оригінальну розвагу — вуличні перегонці мали встигнути подолати відстань близько двох кілометрів від кафе до певної точки й назад, поки лунала пісня з музичного автомата. Серійні мотоцикли не були придатні для таких змагань, тому їх почали удосконалювати, демонтуючи все зайве задля зменшення ваги й опору повітря.

Мотоцикл завжди був чимось більшим, ніж просто засобом пересування. Це певний спосіб життя, особливі цінності і правила, які поєднують абсолютно різних людей, що рухаються в спільному напрямку з почуттям незалежності, нестандартності, впевненості. Саме рух кафе рейсерів надихнув на створення годинника, що символізував би вільний рух.

Ще на початку зародження ZAVOD як проекту дизайнерських годинників, ми ставили однією з цілей створення свого продукту та відродження годинникарства в Україні.

Чому обрано таку назву

Назва бренду складається зі слова і числа, що притаманно моделям мотоциклів. Rider — незалежний вершник, шукач пригод, мандрівник. Справжнім райдером може стати людина будь-якої статі, віку чи соціального статусу. 1991 — рік незалежності України, рік початку вільного шляху та руху лише вперед.

Філософія бренду

RIDER1991 перейняв не лише фіософію моторуху Cafe Racer, а й зовнішній вигляд їхніх кастомних байків. В дизайні прослідковуються чіткі риси мотоциклів зі згладженими краями. Використано притаманні їм відтінки — поєднання брунатної шкіри з чорним матовим металом.

Дизайн та характеристики

Особлива деталь — голівка для наведення годинника, що заглиблена в корпус та нагадує ромбовидний карб на мотоциклетній ручці газу. Дизайн циферблату в деяких деталях мінімалістично повторює спідометр. В підсумку роботи над циферблатом було обрано 5 варіантів моделей RIDER1991. Чорний або білий циферблат, чорне чи мідне покриття та розмаїті ремінці — шкіряні або Mesh Strap. Всі годинники мають кварцевий механізм Miyota і водостійкість до 5 атмосфер.

Навіть не знаючи історії виникнення, RIDER1991 з першого погляду здається річчю з характером. Вам не обов’язково бути байкером, щоб його носити. RIDER1991 — годинник, що об’єднує брутальних чоловіків, офісних робітників, тендітних танцівниць та незалежних митців у їхньому бажанні бути вільними та рухатись в своєму напрямку з почуттям незалежності і впевненості.

Як придбати цей новий годинник

Спосіб стати власником нового годинника лише один — підтримати кампанію команди на Kickstarter, як тільки вона розпочнеться.

Share
Написати коментар
loading...