Реклама

10 фактів про новий український месенджер

Новий український додаток для спілкування та пошуку товарів і послуг презентували вчора у UNIT.city в Києві — ми ж пропонуємо вам поглянути на ключові можливості нового месенджера та дізнатися про те, як можна виграти новий смартфон
Čytaty latynkoju
10 фактів про новий український месенджер
  1. Головна
  2. Техно
  3. 10 фактів про новий український месенджер
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Новий український додаток для спілкування та пошуку товарів і послуг презентували вчора у UNIT.city в Києві — ми ж пропонуємо вам поглянути на ключові можливості нового месенджера та дізнатися про те, як можна виграти новий смартфон

FIRST — це мобільний додаток, який дуже схожий на основний китайський месенджер WeChat. Чим схожий? Наявністю інструментів, які у перспективі можуть стати основою для m-commerce. Поки що тут додано тематичні рубрики за найближчими локаціями, але згодом ви зможете  замовляти їжу, таксі, бронювати столики в ресторанах, розміщувати оголошення, дізнаватися найсвіжіші новини світу, події і заходи вашого міста, не залишаючи межі месенджера.

— Що входить до складу месенджера?

FIRST інтегрує наступні сервіси:

  • Месенджер,
  • Місця,
  • Знайомства,
  • Оголошення,
  • Їжа,
  • Таксі,
  • Новини,
  • Афіша,
  • Фінанси,
  • Органайзер.

Станом на 22 червня 2017 року в складі додатку були активні лише Місця, Месенджер та список контактів. Решта сервісів в поточній версії знаходять в стадії розробки — тому можна лише подивитися на їхні красиві мокапи на головному сайті сервісу.

— Чи схоже це на Facebook Messenger?

Ні. В тому сенсі, що тут використовується інша логіка організації даних та інформації, по-іншому зроблено вкладки. Це радше скидається на WhatsApp на стероїдах (щоправда, деякі із заявлених функцій поки не працюють, тому складно сказати, наскільки цей додаток близький до популярного в Азії сервісу WeChat — в якому дейтінґ, мобільна комерція, мапи, транспорт та розваги запаковані у чат-додаток).

— Як зареєструватися?

Все, що потрібно для реєстрації в системі — ваш номер телефону. Для перевірки і підтвердження особи вам відправляють код доступу на вказаний номер. Ви підтверджуєте — і ось вже вся ваша телефонна книжка готова перебратися в новий месенджер. Проблема у тому, що допоки ваші друзі та колеги не встановили собі FIRST (за вашим запрошенням чи самостійно), то вони у вашому активному списку контактів відображатися не будуть. Тому у мене особисто поки фігурує в списку лише наш CEO (решта журналістів редакції ще не спробували цей месенджер).

— Як тут відправляти повідомлення?

Відправка повідомлень відбувається в розділі «Чати». Окрім текстової частини, можна також прикріпляти файли і відправляти їх отримувачам.

— Я користуюся Telegram, є сенс змінювати?

Швидше за все, ви стали користуватися Telegram через стікери та тематичні канали і чат-ботів. Одразу мусимо вас засмутити: тут поки нічого подібного немає. Втім, це не виключає появу подібних інструментів комунікації та споживання контенту в подальшому. Але поки для вас відповідь швидше «ні», аніж »так».

— А я тільки підсів на NimsesЩо таке Nimses і чому вам (не) потрібен цей додаток. Тут не буде бонусів чи віртуальних валют?

Ні, навіть із того, що заявлено на сайті проекту як складові, що перебувають у розробці, ніщо не вказує на використання будь-яких віртуальних валют. Єдине, що з часом з’явиться — це інструменти мобільної комерції, але вони швидше за все працюватимуть на основі реальних банківських карток, а не внутрішніх віртуальних валют. Бонусів за запрошення друзів тут також не видають.

— Які повідомлення, крім текстових, тут можна відправляти?

Втім, у FIRST є щось схоже із Telegram та Facebook у роботі із повідомленнями. Крім текстових, також можна відправляти голосові короткі повідомлення, прикріплювати аудіо та відео, а також пересилати невеликі документи розміром до 15 МБ.

— Де все це можна завантажити?

На сьогоднішній день додаток доступний в декількох версіях: iOS | Android | веб

— Там щось було про можливість виграти телефон…

Новим користувачам FIRST запропоновано можливість виграти смартфон Samsung S8 (очевидно, тому логотип нового месенджера нагадує сенсорний відбиток пальця). До 1 липня 2017 року приймаються ідеї для вдосконалення та доповнення можливостей нового українського месенджера. Щоби стати учасником боротьби за приз, потрібно:

  • Встановити додаток FIRST
  • Зареєструватися на сайті месенджера
  • Запропонувати свою ідею для сервісів FIRST
  • Зібрати максимум вподобань
  • Виграти головний приз (він лише один і отримати його зможе той із громадян України, чия ідея після схвалення модератором назбирає максимум «лайків» від інших користувачів).

— То які загальні враження?

Поки що месенджер виглядає як бета-версія — основні «фішки», якими він має відрізнятися від аналогів та конкурентів (агрегатор новин за інтересами, сервіс оголошень, можливість купівлі товарів чи послуг, дейтінґ) ще знаходяться в розробці, а загальна кількість користувачів (якщо вірити сайту) не налічує і 3 тис осіб. Скласти повне враження про надійність чи стабільність роботи можна буде тоді, коли залученість аудиторії сягне хоча би кількох десятків тисяч, а також нарешті можна буде спробувати все обіцяне розробником новинки.

Share
Написати коментар
loading...