Реклама

У NASA заявили про відкриття низки двійників Землі

Вчені заявляють, що у Галактиці вже виявили приблизно 50 подібних до Землі екзопланет. Найцікавішою з нових знахідок є планета під назвою KY 7711, розташована поруч з зіркою на відстані як Земля від Сонця
Čytaty latynkoju
У NASA заявили про відкриття низки двійників Землі
  1. Головна
  2. Новини
  3. У NASA заявили про відкриття низки двійників Землі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчені заявляють, що у Галактиці вже виявили приблизно 50 подібних до Землі екзопланет. Найцікавішою з нових знахідок є планета під назвою KY 7711, розташована поруч з зіркою на відстані як Земля від Сонця

Мисливці за планетами і ентузіасти науки радіють з останньої заяви NASA. Команда астрономів, що працює з даними місії K2, випустила новий каталог потенційних чужорідних планет. На прес-конференції в Дослідницькому центрі Ames NASA, команда заявила, що вони визначили 219 кандидатів до 10 планет, які знаходяться в системах зірок, схожих на Сонце. Коротше кажучи, схоже, що у нас є 10 нових планет, схожих на Землю.

Як проходили пошуки потенційно придатних для проживання планет

10 нових екзопланет додають до 49 подібних, які раніше були виявлені орбітальним телескопом «Кеплер». До складу команди увійшли вчені з відділення астрофізики Наукового управління NASA у Вашингтоні, з Інституту SETI в Каліфорнії та з Каліфорнійського технологічного інституту в Пасадені. Космічна обсерваторія «Кеплер» була запущена 8 років тому. Її єдиною місією є шукати планети, що обертаються навколо інших зірок, щоб знайти світи, схожі на Землю. Бенджамін Фултон з Інституту SETI в Каліфорнії розповів, що вони не очікували так скоро виявлять приблизно 50 подібних екзопланет.

Чим унікальні виявлені NASA планети

За словами Сьюзен Томпсон, найцікавішою з цих нових знахідок є планета під назвою KY 7711, розташована поруч з зіркою на відстані як Земля від Сонця. Це означає, що вона отримує таку ж кількість тепла, хоча приблизно в 1,3 рази більша нашої планети. Вчені NASA вважають, що знахідка знаменує собою початок нової епохи. Найближчим часом очікується запуск таких місій, як супутник Suriting Exoplanet Survey Satellite (TESS) і космічний телескоп Джеймса Вебба (JWST). Вони будуть слідкувати за екзопланетами про які «Кеплер» не зможе, ідентифікувати нову інформацію.

Ми взяли наш телескоп, і ми підрахували, скільки планет схожих на Землю в певній частині неба. З даними, які наразі є, можна визначити, наскільки поширені інші планети. Чи є місця, в яких ми могли б жити в Галактиці, крім тих, що ми називаємо домом?

Susan Thompson

Share
Написати коментар
loading...