Реклама

Головне на вихідних: Консоль Atari, клавіатура Microsoft, мобільники Канади, угоди Amazon та інше

Виїздили за місто і повністю «випали» з інформаційного поля? Ми допомагаємо пригадати, які ключові анонси чи новинки відбулися на вихідних у закордонному інфопросторі
Čytaty latynkoju
Головне на вихідних: Консоль Atari, клавіатура Microsoft, мобільники Канади, угоди Amazon та інше
  1. Головна
  2. Новини
  3. Головне на вихідних: Консоль Atari, клавіатура Microsoft, мобільники Канади, угоди Amazon та інше
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виїздили за місто і повністю «випали» з інформаційного поля? Ми допомагаємо пригадати, які ключові анонси чи новинки відбулися на вихідних у закордонному інфопросторі

Перш за все, ви ще можете встигнути на показ «Диво-Жінки», якщо раптом досі ні (однаково більше в кінотеатрах дивитися зараз нічого). Але якщо ви не фанат коміксів, то ось що ви могли пропустити на вихідних.

Наприкінці 2017 року в Канаді не буде «залочених» телефонів

Канадський регулятор мобільного ринку — CRTC, — виніс припис. Згідно із ним кожен мобільник, котрий продаватиметься на території країни, має бути «розлоченим». І оператори не мають права брати з абонентів додаткову платню за розблокування придбаного у них телефона. Новий порядок використання мобільників у цій північноамериканській країні почне діяти з 1 грудня 2017 року. Тож вітаємо канадійців із мобільною свободою та правом обирати собі підходящого оператора стільникового зв’язку. Раніше тут платили 50 канадських доларів ($38) за розблокування купленого телефону. Лише за 2016 рік таких платежів назбиралося на $28,5 млн. Оператори невдоволені, але тепер уже заперечувати марно — рішення набуло чинності, і з 1 грудня ніяких «операторських» мобільників тут більше не буде.

Amazon іде на шопінґ, і це — майбутнє того, як ми купуватимемо їжу

Amazon придбала одну із найбільших та найстаріших мереж торгівлі продовольчими товарами у США — Whole Foods — за $13,7 млрд (кажуть, Безос просто хотів купити усі продукти, а купив «Усі Продукти»). Автор книги «Grocery: The Buying And Selling Of Food In America» аналізує, як ця угода може вплинути на ринок і додає сюди спогади про те, як колись ходив до крамниці із татом — каже, людям скоро доведеться звикати до нових способів купівлі овочів та м’яса. Хтозна, може навіть буде партнерська програма від Amazon?

Google вкладе суттєву суму в житло

Ціни на житло в Долині та Сан-Франциско — дайбоже, тому навіть інженери у Facebook просять інколи своє керівництво допомагати їм зі сплатою оренди, а співробітники Twitter із зарплатним чеком в $160 тис скаржаться, що ледве зводять кінці з кінцями. Тож недивно, що Alphabet, новітня корпорація Google, вирішила вкласти $30 млн у тимчасове житло для 300 своїх працівників. Це будуть модульні житлові споруди, які будуть замовлені, виготовлені та доставлені в цей регіон з-за його меж — все знову-таки через ціни. Працюватиме над замовленням стартап Factory OS — обіцяють, що орендна плата буде помірною, бо витрати на виготовлення такого житла є порівняно меншими, аніж на побудову класичних будинків із каміння та цегли чи залізобетону.

GIF-кам виповнилося 30 років

Дурнуватий Губка Боб, танцюючий Майкл Джексон і ваш улюблений Джон Сноу — а до того ще сотні і десятки персонажів та мемів, бо цими днями формат рухомих картинок GIF відзначив своє 30-річчя. Ціла культура, цілий пласт сучасних жартів та діалогів важко уявити собі без цього формату — а ще в поєднані із MIDI-мелодіями та першими спробами політичної, суспільної чи культурної сатири та супротиву в інтернеті. Одним словом, річ не сильно затребувана з логічної точки зору, та ностальгійна з точки зору емоцій — недаремно навіть у Facebook дозволили реагувати «гіфками»Facebook дозволить користуватися GIF у стрічці новин у коментарях до записів.

Apple запустила телешоу про розробку додатків

В оригіналі назва трохи натякає на »Планету мавп» (Planet of the Apps — Planet of the Apes), от тільки тут в ролі «піддослідних мавп» — відомі й не дуже розробники мобільних сервісів та стартапів. Хоча пілотний випуск зібрав непоганий «зірковий куліш» — Джессіка Альба, Ґвінет Пелтроу, Ґері Вайнерчак та репер Will.i.am. Подальші епізоди випускатимуть для передплатників сервісу Apple MusicВсі анонси та новинки WWDC 2017.

Microsoft представили нову клавіатуру зі сканером відбитків пальців — але новий ноутбук нікуди не годиться

Microsoft без особливого галасу представили Modern Keyboard — окрему клавіатуру із сканером для зчитування відбитків пальців. Ця новинка дуже схожа на «рідну» клавіатуру Surface — тільки має бездротове підключення та сканер. Обіцяють, що вона сумісна із Windows 10, MacOS та найновішими версіями Android. Ціна складає $129,99. Оглядачі новинку хвалять. А от із ноутбуком у Microsoft проблеми — відомі фахівці з ремонту усіляких ґаджетів iFixIt розібрали новітній ноутбук Surface: виявилося, що всередині стільки клею, а всі модулі пам’яті інтегоровані в материнську плату, отже, самостійно полагодити цей ноутбук чи віддати його в сервіс не вийде. Якщо щось поламається чи згорить — вас врятує тільки купівля нового:

Повернення легенди: Atari має намір випустити консоль

Але не хотілося закінчувати на сумній ноті — тому тримайте новину для шанувальників консолей. Atari, ікона стилю олдскульних ґеймерів, раптово вирішила повернутися на ринок масової ігрової розробки — і анонсувала випуск власної приставки. Кажуть, новинка зватиметься Atari Box, проте якоїсь конкретики поки що немає.

Share
Написати коментар
loading...