Реклама

Правда про «Міфа»: Українці зібрали 300 тис грн на фільм про оперного співака

На платформі «Спільнокошт» успішно завершується збирання коштів на зйомку, випуск та прокат фільму про оперного співака, який здобув європейське визнання у найкращих оперних театрах ЄС, був добровольцем українського війська і захищав Україну від іноземного вторгнення на Сході країни
Čytaty latynkoju
Правда про «Міфа»: Українці зібрали 300 тис грн на фільм про оперного співака
  1. Головна
  2. Новини
  3. Правда про «Міфа»: Українці зібрали 300 тис грн на фільм про оперного співака
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На платформі «Спільнокошт» успішно завершується збирання коштів на зйомку, випуск та прокат фільму про оперного співака, який здобув європейське визнання у найкращих оперних театрах ЄС, був добровольцем українського війська і захищав Україну від іноземного вторгнення на Сході країни

«МІФ» — це документальна історія життя Василя Сліпака, оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Ще юнаком він поїхав зі Львова співати в Канаду та США, виступив у Карнегі-холл. Вигравши міжнародний конкурс у Франції, став солістом Паризької опери.

Однією з найулюбленіших композицій була арія Мефістофеля. Саме від імені цього персонажа згодом Василь взяв собі псевдо – Міф. Василь прожив у Франції 19 років і здобув все: ім’я, улюблену роботу, вірних друзів і кохання. Був активним учасником Революції ГідностіВід диктатури до нових паспортів — хронологія отримання безвізу із ЄС, очоливши демонстрації у Франції, а згодом створив потужну волонтерську організацію «Українське Братство». Згодом Василь вирішив залишити сцену та багатообіцяючу кар’єру в Європі й стати до лав добровольців. Під час виконання бойової задачі Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера у 2016 році.

Які матеріали увійдуть до фільму

Ось як команда фільму описує вже виконану попередню роботу:

— Ми зібрали все архівне відео з Василем, яке можливо було зібрати. Відзняли матеріал на Сході України, у Львові, Києві та в Парижі. Їздили по позиціях, де знаходиться батальйон Міфа, спілкувалися з його бойовими побратимами на фронті. Зустрілися з його однокласниками, друзями дитинства, учителями, викладачами в Консерваторії у Львові, колегами по волонтерській діяльності, артистами, композиторами і диригентами у Франції та Україні, коханими, братами, батьками. Завдяки листам підтримки від Французького інституту в Україні, Міністерства культури та Державного агенства з питань кіно, нам вдалося реалізувати найскладніший етап організації знімань у Парижі. На сьогодні, силами нашої команди, знімання фільму завершене.

Яка мета створення документальної стрічки

За словами авторів, вони намагаються знайти для себе та дати глядачам відповідь на низку запитань:

  • Чи варто митцям брати до рук зброю, чи боротись в інший спосіб? Чому друзі та рідні не відмовили Василя йти на фронт?
  • Що важливіше — кохання до дівчини чи до Батьківщини?
  • Україна понад усе — чи не все? Що рухає добровольцями, коли вони ідуть на фронт?

Раніше ця ж команда випустила документальні стрічки «Війна за свій рахунок» та «Добровольці Божої чоти». Образ Василя «Міфа» Сліпака є квінтесенцією змін, що відбулися з українським суспільством, зауважують автори. Вперше про новий документальний фільм стало відомо у грудні 2016 року:

Для чого буде використано кошти

Зібрані кошти підуть на постпродакшн фільму: монтаж, графіку, озвучення, кольорову корекцію та корекцію зображення пошкоджених архівних кадрів. Також ми плануємо використати у фільмі анімацію. Значна частина коштів необхідна для створення анімаційних епізодів у фільмі. Надлишок буде використано на представлення фільму на міжнародних кінофестивалях. Фільм “МІФ” буде показано в кінотеатрах України та за кордоном, а також по телебаченню. Автори стрічки кажуть, що декілька українських та французьких телеканалів вже висловили бажання придбати право на показ кінофільму.

Share
Написати коментар
loading...