Реклама

6 маркетингових інструментів команди BlaBlaCar

У команді міжнародного сервісу BlaBlaCar працює більше 500 осіб. Це — програмісти, маркетологи, піарники, команда служби підтримки та інші фахівці. Щодня нам необхідно спілкуватись, ставити один одному задачі, слідкувати за новинами чи змінами у будь-якому напрямку. Щоби бути ефективними у кожному з цих напрямків, нам допомагають онлайн-інструменти
Čytaty latynkoju
6 маркетингових інструментів команди BlaBlaCar
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 6 маркетингових інструментів команди BlaBlaCar
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У команді міжнародного сервісу BlaBlaCar працює більше 500 осіб. Це — програмісти, маркетологи, піарники, команда служби підтримки та інші фахівці. Щодня нам необхідно спілкуватись, ставити один одному задачі, слідкувати за новинами чи змінами у будь-якому напрямку. Щоби бути ефективними у кожному з цих напрямків, нам допомагають онлайн-інструменти

Деякі з цих інструментів створені in-house програмістами BlaBlaCar. Нижче мова піде про декілька ефективних сервісів, які полегшують життя маркетингової команді BlaBlaCar в усьому світі.

Tableau

Сервіс Tableau дозволяє масштабній маркетинговій команді BlaBlaCarЯк зміниться володіння автомобілями? отримувати, аналізувати, порівнювати дані. Говорячи простими словами, це — поліпшена в кілька разів версія Microsoft Excel, яку легко масштабувати і використовувати у великих командах.

Співробітники локальних офісів можуть переглядати дані, сортуючи їх за місцем розташування, датою, напрямком діяльності (маркетинг, комунікації, електронні листи та інші види активностей) — і так відстежувати динаміку, будувати звіти і прогнози, враховуючи раніше виставлені KPI. Наприклад, один з ключових індикаторів, який ми моніторимо в маркетингуХто такі T-shaped маркетологи — це вартість залучення користувача (Customer Acquisition Cost).

Makemereach (Growmobile)

Соціальні мережі — один з найбільш пріоритетних каналів, звідки ми отримуємо нових користувачів. Сюди входять Facebook, Instagram і Twitter. Growmobile, або Makemereach — це зручний сервіс, який дозволяє створювати, управляти маркетинговими кампаніями та оптимізувати їх. Одночасно можна оперувати десятками кампаній. Крім цього, Growmobile допомагає автоматизувати ті чи інші кампанії, використовуючи певні триґери. Наприклад, можна автоматично запускати рекламну кампанію, якщо за певним маршрутом на платформі BlaBlaCar занадто мало пропозицій від водіїв.

Emarsys

Email-маркетинг — невід’ємна частина комунікацій онлайн сервісу пошуку попутників. Раніше більшість CRM-сервісів ми розробляли всередині компанії. Але з ростом кількості користувачів (а на сьогоднішній день сервісом користується понад 45 млн людей) доводиться шукати відповідні програми з більшими можливостями.

Emarsys дозволяє сегментувати аудиторію, використовуючи абсолютно різні фільтри і комбінації, налаштовувати і автоматизувати маркетингові кампанії (наприклад, з огляду на конверсії, проводити win-back програми), а також проводити A/B тестування, щоб одразу пропонувати поліпшення цих кампаній.

Офісні будні у BlaBlaCar

Slack

Цей максимально простий і зручний мессенджер відразу прижився серед співробітників компанії. Зручні чати, особисті листування — те, чим ми користуємося щодня. Наприклад, співробітники підписані на канал в чаті #general, де ми ділимося загальними новинами про компанію, #blablatalk — це чат в рамках щотижневої конференції, до якої підключаються всі. У маркетологів є свій #marketing_standup, а у служби підтримки — канал #MRT (member relations team). Крім цього, за допомогою пошуку в Slack можна швидко знайти старі архіви або файли, що теж украй зручно.

BlaBlaWiki Confluence

BlaBlaWiki — це свого роду Wikipedia для внутрішнього користування, майданчик, на якому зібрані матеріали про принципи роботи кожного напрямку в компанії. Відеоуроки з комунікацій, маркетингові кейси, успішні запуски кампаній, принципи дизайну або створення опитувань для користувачів сервісу — все це доступно співробітникам. Кожен може створити свою Wiki-сторінку, і заповнити її контентом, додати фото, відео або посилання, а потім поділитися з колегами. Завдяки цьому інструменту ми ділимося успішними проектами з колегами з інших країн, а також вивчаємо їх цікаві кейси, які можна застосувати у нас.

Image Relay

Як кажуть самі засновники сервісу, Image Relay — це рішення з управління брендом і діджитал-активами. Для BlaBlaCar це — майданчик, яким володіє маркетингова та дизайн команди. Тут зберігається все, що стосується глобальної бренд-стратегії і позиціонування компанії:

  • візуалізація,
  • підходи до дизайну інфографіки, банерних кампаній,
  • PR-матеріалів, конференцій, комунікацій з користувачами тощо.

Окрема важлива роль у формуванні іміджу компанії відводиться фотографіям, до створення і використання яких у нас є певний підхід. Крім ready-to-use шаблонів і концептів, на Image Relay зберігаються успішні візуальні проекти з 22 країн, які можна використовувати, адаптувавши під особливості тієї чи іншої держави.

Share
Написати коментар
loading...