Реклама

У столиці пропонують створити креативний квартал

На території Київського суднобудівельно-судноремонтного заводу наразі базується спільнота IZONE. Городяни підтримують подальший розвиток культурного простору у цьому місці. Про місця для мистецьких проектів та відпочинку, які тут можуть з’явитися читайте у матеріалі
Čytaty latynkoju
У столиці пропонують створити креативний квартал
  1. Головна
  2. Новини
  3. У столиці пропонують створити креативний квартал
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На території Київського суднобудівельно-судноремонтного заводу наразі базується спільнота IZONE. Городяни підтримують подальший розвиток культурного простору у цьому місці. Про місця для мистецьких проектів та відпочинку, які тут можуть з’явитися читайте у матеріалі

Нещодавно фонд ІЗОЛЯЦІЯ презентував виставку Living by Industry, присвячену трансформаціям промислових зон у Північній Англії та Україні. Куратори з Великобританії — архітектор Пол Джонс та урбаніст Нік Данн — розробили концепцію реновації київського Подолу.

Що пропонують автори концепції

На території Київського суднобудівельно-судноремонтного заводу наразі базується креативна спільнота IZONE, яку реконструював британський архітектор Рік Роуботам. Кияни підтримують подальший розвиток культурного простору у цьому місці. 63% опитаних переконані, що тут потрібен саме культурно-мистецький простір, а не житловий район чи торгівельний центр. Після реконструкції можуть з’явитися місця для мистецьких проектів та відпочинку:

Галерея IZONE

Креативний простір для всіх, хто цікавиться дизайном та мистецтвом. Тут проходитимуть виставки художників, будуть творчі зустрічі та презентації. Приміщення галереї можна облаштувати розсувними стінами, які дозволять змінювати її простір.

Площа IZO Square

Це буде центральний громадський простір з пішохідними маршрутами, де відбуватимуться музичні виступи, театральні постановки, виставки та презентації. Поруч розташовані кафе, магазинчики й творчі майстерні.

Тераса на даху IZONE

Піднятися на дах можна буде сходами або ліфтом. Тут можна облаштувати місця для сидіння, адже з тераси відкривається панорамний вид на місто. Крім того, тут буде міський сад, у якому можна буде вирощувати власні овочі.

Контейнерне містечко

Зі старих вантажних контейнерів сучасні архітектори зводять все, а на Подолі можуть з’явитися зручні офіси. Використовувати їх можна буде для роботи та приватного спілкування. Контейнери обладнані гідравлічними дверима, а на даху буде простір для відпочинку.

Віконниці на фасаді iZone

Для створення креативної атмосфери на фасаді iZone розмістять 56 функціональних віконниць, на яких показуватимуться роботи місцевих художників.

Вулиця митців

Тут будуть численні креативні зони: студії живопису, скульптурні цехи, текстильні майстерні, центри 3D-принтингу, парк мистецтв. Поруч — театр просто неба та зона для відпочинку.

Плавучі будинки

За задумом архітекторів, неподалік заводу на березі Дніпра можна розмістити на плаву 20 двоповерхових житлових будинків, вироблених з легких дерев’яних конструкцій. На першому поверсі розмістяться мистецькі студії, на другому — робочий кабінет, спальні із панорамними видами на річку, а також компактна кухня. Поруч збудують плавуче кафе із терасою.

Share
Написати коментар
loading...