Реклама

Вінниця та Чернівці впроваджуватимуть пілотний проект із міських відкритих даних

7 червня 2017-го у Києві було оголошено міста-переможці відбору на участь у пілотному проекті з відкритих даних. Ними стали два обласні центри – Вінниця та Чернівці
Čytaty latynkoju
Вінниця та Чернівці впроваджуватимуть пілотний проект із міських відкритих даних
  1. Головна
  2. Новини
  3. Вінниця та Чернівці впроваджуватимуть пілотний проект із міських відкритих даних
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
7 червня 2017-го у Києві було оголошено міста-переможці відбору на участь у пілотному проекті з відкритих даних. Ними стали два обласні центри – Вінниця та Чернівці

Участь в проекті дасть можливість суттєво покращити доступність інформації мешканцям цих міст та підвищить якість надання послуг городянам, зазначають організатори. НА часі дізнатися більше про проект.

Як реалізовуватиметься проект

Протягом 4 міс група експертів організації «Агенція журналістики даних Texty.org.ua» працюватиме з муніципалітетом над розкриттям даних на рівні міста. Результатом проекту називають покращення якості та доступності інформації та створення продукту на основі відкритих даних для місцевих жителів.

Чому було обрано саме ці 2 міста

Ми обрали Чернівці та Вінницю для участі в цьому проекті оскільки вони продемонстрували готовність освоювати нові інструменти для більш ефективної взаємодії зі своїми громадянами. Але найголовніше — вони продемонстрували політичну волю до більшої відкритості і підзвітності, а також готовність працювати в цьому напрямку

Катерина Оніліогву, очільниця компоненту Відкриті дані проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»

Скільки етапів включає програма

  • аудит даних — на цьому етапі консультанти проаналізують наявність та якість даних, що збираються місцевою владою. Він передбачає створення переліку наборів даних, що збираються та зберігаються із зазначенням для частоти оновлення, використання та визначення особи, відповідальної за ведення набору даних.
  • вибір пріоритетних наборів — буде здійснено на основні громадських консультацій та обговорень.
  • створення порталу відкритих даних міста — це окремий ресурс для вдосконалення міського управління, надання громадянам доступу до комунікації з місцевою владою, практичного застосування даних для створення нових підприємств та послуг, залучення інвестицій до міського розвитку.

Як можна буде використовувати ці дані

  • для громадських та журналістських запитів
  • для роботи локальних стартапів та команд розробників
  • для передачі досвіду двох міст програми до інших обласних центрів України.

Хто фінансує проект

«Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах» — це проект, спрямований на протидію корупції через реформу електронного врядування у таких ключових сферах як публічні закупівлі, відкриті дані та електронні послуги. Проект фінансується спільно Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Урядом Великобританії (UK aid) та виконується Фондом Євразія у партнерстві з іншими урядовими та неурядовими організаціями.

Share
Написати коментар
loading...