Реклама

Стандарти «Євро-5» та «Євро-6» почнуть діяти в Україні

З 1 січня 2018 року в Україні почнуть діяти екологічні норми не нижче рівня «Євро-5» для користування транспортними засобами
Čytaty latynkoju
Стандарти «Євро-5» та «Євро-6» почнуть діяти в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Стандарти «Євро-5» та «Євро-6» почнуть діяти в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З 1 січня 2018 року в Україні почнуть діяти екологічні норми не нижче рівня «Євро-5» для користування транспортними засобами

247 депутатів проголосували за законопроект щодо посилення адаптаційної спроможності та поетапного запровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів.  На часі дізнатися, як нові законодавчі норми допоможуть обирати більш екологічно чисті автомобілі для купівлі.

Мета законопроекту

Основною метою законопроекту є підвищення рівня екологічності автомобільного парку України. Це має відбутися через стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів екологічного стандарту «Євро-5». Основним завданням законопроекту є надання можливості адаптації виробництва та ринку транспортних засобів до поетапного запровадження в нашій країні вимог екологічної безпеки. Вони відповідають міжнародним природоохоронним нормам щодо колісних транспортних засобів. Про це йдеться у пояснювальній записці до документа.

Які зміни відбудуться в законі

Зміни вносяться до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів». З  1 січня 2018 року автомобілі, що будуть ввезені, вироблені та зареєстровані на території України та матимуть відповідні документи, які підтверджують, що конструкція транспортного засобу відповідає екологічним нормам не нижче рівня «Євро-5». Імпорт застарілих моделей буде заборонено.

Пропуск автомобілів на територію Україні для вільного обігу та першої державної реєстрації, а також вироблених в Україні відтепер відбуватиметься лише за умови їх відповідності екологічним нормам не  нижче рівня «Євро-6» — з 1 січня 2020 року. До цього часу ввезення застарілих моделей автівок має припинитися.

Share
Написати коментар
loading...