Реклама

Європарламент вкладе €120 млн у громадський WiFi

Забезпечення безкоштовного інтернету в громадських місцях буде здійснене завдяки ініціативі WiFi4EU. ЄС має намір виділити на фінансування проекту значні кошти
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Європарламент вкладе €120 млн у громадський WiFi
  1. Головна
  2. Новини
  3. Європарламент вкладе €120 млн у громадський WiFi
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Забезпечення безкоштовного інтернету в громадських місцях буде здійснене завдяки ініціативі WiFi4EU. ЄС має намір виділити на фінансування проекту значні кошти

Важко собі уявити сучасне місто без громадсбких зон бездротового доступу в інтернет. Те саме стосується й закладів громадського харчування чи торгівельних центрів, розважальних майданчиків та освітніх закладів у містах. Бездротовий зв’язок та забезпечення покриття на загальних умовах — одне із важливих громадянських прав. З цією тезою погоджуються і представники європейських країн. Саме тому Європейський парламент узгодив забезпечення безкоштовного інтернету в громадських місцях завдяки ініціативі WiFi 4 EU. ЄС профінансує установку бездротових точок доступу в публічних місцях: парках, бібліотеках, лікарнях до 2020 року. На часі дізнатися більше про європейські плани щодо бездротових технологій доступу в інтернет у громадських місцях.

Що передбачає ініціатива WiFi 4 EU

Згідно з планом, Європейський Союз зосередиться на тих місцях, де є проблеми з доступом до інтернету. Таким чином планується досягнути високошвидкісних з’єднань на всій території ЄС, повідомив віце-президент Єврокомісії з цифрового єдиного ринку Андрус Ансіп. Система безкоштовного інтернету буде застосовуватися для всіх країн-членів. У подальшому інфраструктуру лише розвиватимуть та доповнюватимуть на засадах, визначених загальноєвропейською стратегією щодо бездротового доступу в інтернет.

Скільки коштів виділяє Європейський Союз

Європейський Союз має намір виділити на фінансування проекту приблизно €120 млн протягом наступних двох років. Гроші використають для установки сучасного обладнання для бездротвого доступу в інтернет. Про обсяги подальших інвестицій поки що нічого не відомо.

Share
Написати коментар
loading...