Реклама

10 тез про технології та бізнес від спікерів iForum-2017

Наприкінці минулого тижня у столиці України пройшла найбільша інтернет-конференція iForum — вкотре фахівці із технологій, інтернет-підприємці, кіберспортсмени та представники IT-компаній з’їхалися до Києва, щоби поділитися досвідом та послухати доповіді провідних експертів. Ми пропонуємо вам 10 ключових тез, які прозвучали зі сцени та під час прес-конференції організаторів цієї події
Čytaty latynkoju
10 тез про технології та бізнес від спікерів iForum-2017
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 10 тез про технології та бізнес від спікерів iForum-2017
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наприкінці минулого тижня у столиці України пройшла найбільша інтернет-конференція iForum — вкотре фахівці із технологій, інтернет-підприємці, кіберспортсмени та представники IT-компаній з’їхалися до Києва, щоби поділитися досвідом та послухати доповіді провідних експертів. Ми пропонуємо вам 10 ключових тез, які прозвучали зі сцени та під час прес-конференції організаторів цієї події

Місце сили — iForum — форум IT-діячів, котрий цьогоріч зібрав до 9 тис учасників, близько сотні спікерів та мав 5 тематичних потоків і 2 секції.

Якими були основні тематичні потоки

У програмі iForum відвідувачі могли потрапити на одну із доповідей за такими тематичними напрямками:

  • потік «Інновації» (ведучий Ігор Новіков, Singularity University);
  • потік «Кіберспорт і Відеоблоги» (ведучий Денис Довгополий);
  • потік «Інтернет-бізнес / Стартапи» (Олексій Мась та Денис Довгополий);
  • потік «Інтернет-реклама і просування» (Євген Шевченко);
  • потік «Інтернет-технології» (Сергій Корж);
  • секція «CRM і Лояльність: Як утримати клієнта?» (Арсеній Фінберг);
  • секція «Освітні технології майбутнього» (Олексій Молчановский).

Загальна панорама в МВЦ

Ключові цитати iForum-2017

Олександр Ольшанський, президент Internet Invest Group, співзасновник iForumДля відвідувачів iForum пропонують одразу 2 Telegram-боти

Ринок стартапів набув певної зрілості. «Лушпиння» відвалилася. За 2016 рік з'явилося з десяток перспективних команд, які далі будуть «гребти» по-справжньому.

Ігор Широкий, керівник відділу аналітики Wargaming

Що ж далі, коли гравець награвся в турніри, чи покидає він проект? Моя відповідь така: він не покидає наш продукт, він залишається у цьому всесвіті, хоча й — можливо — переходить до чогось нового.

Марія Бочева, аналітик та менеджер проектів OWOX

Воронки стають все складнішими, інструментів для маркетингу та продажів стає все більше. Всі вони збирають дані в своїх системах, зі своєю швидкістю, в своїх форматах. І якщо намагатись все це об’єднати, це можу бути складним і незручним для IT-відділу. Що потрібно: завантажувати файли в одну систему, слідкувати, щоб у вас правильно збирались дані в аналітиці, і чи збираються дані про витрати.

Артем Бородатюк, засновник агентства Netpeak

Лідерами завжди стають кастомні рішення. Кастомні рішення — це завжди шлях через помилки. Ми задалися питанням: а чи може взагалі веб-аналітика бути точною? Адже критерій точності задаєте ви самі. Тому ми використовуємо фразу «максимально об'єктивна модель». Більшість бізнесів використовують одну з двох моделей атрибуції — first click і last click.

Гості на стендах

Іван Данишевський, ESM.one, досвід в кіберспорті налічує понад 5 років

Мені хотілось би, щоби із кіберспортом люди знайомилися по-іншому. І моє уявлення про кіберспорт сильно відрізняється від корпоративного уявлення. Я — не корпоративна складова кіберспорту, я сам граю. Мені здається, що кіберспорту потрібен зовсім новий дух, потрібні фахівці, які розуміються на чомусь ще: на розробці певних маркетингових іструментів, і зрештою ті люди, яких є просто голова на плечах, які самі ґеймери. Зараз кіберспорту не вистачає професіоналів — і це також впливає на інвестиції.

Максим Бахматов, співзасновник UNIT.city

Коли ми написали великий концепт розвитку Unit.city, виявилося, що в законодавчому полі реалізувати це неможливо. ВДНГ можна або вкрасти, або чекати коли зміняться закони. Оскільки ми занадто молоді, щоби чекати, ми зрозуміли, що почнемо реалізовувати наші плани не на державному рівні, а на приватному. Це — величезний інноваційний центр в центрі Києва. Це був завод, який не працює вже 10 років. На його місці ми будуємо початковий рівень Кремнієвої Долини для України. Звичайно, нам ще рости і рости.

Денис Гурський, засновник громадської організації SocialBoost та співзасновник 1991 Open Data Incubator

Сьогодні ми занепокоєні проблемами екосистеми і рішеннями, що стоять перед нашими стартапами. Ми намагаємось їх вирішувати, в тому числі — і за допомогою держави. Я не вірю в те, що з’явиться політична воля до великої кількості змін на краще. Я вірю в те, що процес реформування кожної галузі в нашій країні потрібно максимально винести із державного сектору. Тільки зовнішні оператори на конкурентній основі, які взаємодіють з державними інституціями, здатні щось змінити.

Виступи під час секцій

Олександр Нестеренко, засновник конструкторсько-винахідницького бюрок ARTKBУкраїнський стартап Hushme запустив кампанію на Kickstarter

Інколи швидкість прийняття рішення набагато важливіша за саме рішення, тому що чи правильне рішення ви прийняли в кожному конкретному випадку, ви дізнаєтесь трошки раніше ніж ніколи. Інший важливий момент — непередбачуваність. Що стається із вашою командою, якщо ваші колеги заздалегідь знають вашу думку з того чи іншого питання? А стається те, що вони перестають ставити вам питання, перестають з вами радитись. Дуже важливо вміти йди на компроміси, йти на них достатньо швидко та розуміти свою кінцеву мету.

Дмитро Сєргєєв, топ-менеджер DepositphotosNa chasi — наш перший місяць після запуску

Зараз ми переробляємо сайт, адаптуємо всю систему метаданих для зображень усіма мовами. Це — дуже глобальна масштабна внутрішня робота, впровадження якої не має жодного сенсу на початковому етапі — але ефект буде видно згодом. І ми робимо усі можливі впровадження та рекомендації Google. Перший крок на Захід починається завжди з першої локалізації, з копіювання якогось дуже розумного починання і його покращення. Якщо у вас все розумно влаштовано, якщо ви маєте хорошу ідею, якщо у вас класна команда, то все вийде.

В’ячеслав Маякін, національний координатор конкурсу EGAP ChallengeКонкурс e-демократії EGAP проведе фінал на iForum

«Викопувати» просто ідеї — це не завжди ефективно, ефективніше працювати над імплементацією проектів

Share
Написати коментар
loading...