Реклама

5 незвичайних інтерактивних міні-сайтів від BBC

BBC — найнадійніше британське (та й світове) джерело новин. Але не лише цим (та своїм легендарними стандартами журналістики) відома медіакорпорація — але й незвичними підходами до інтерактиву. 5 медіапроектів свідчать про це якнайкраще
Čytaty latynkoju
5 незвичайних інтерактивних міні-сайтів від BBC
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 5 незвичайних інтерактивних міні-сайтів від BBC
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
BBC — найнадійніше британське (та й світове) джерело новин. Але не лише цим (та своїм легендарними стандартами журналістики) відома медіакорпорація — але й незвичними підходами до інтерактиву. 5 медіапроектів свідчать про це якнайкраще

Це — приголомшлива серія експериментальних сайтів. Їх об’єднує ідея взяти дані і представити їх людям так, аби вони змогли освоїти нові способи взаємодії з ними. Від знання свого тіла краще до інтерактивних експериментів з хімії — дивіться далі самі.

Інтерактивні хімічні експерименти Biggest Bangs

Це не перше інтерактивне відео на YouTube, яке ви побачите, але воно — одне із найкращих. Глядачів запрошують до лабораторії BBC, щоби створити власні експерименти, намагаючись зробити найбільший вибух.

Вас дають вісім елементів: водень, натрій, сірка, азот, хлор, кисень, йод і алюміній. Виберіть будь-які два, щоби їх змішувати, і подивіться експеримент на YouTube. Оповідач пояснює те, що відбувається, з типовим почуттям гумору BBC. Повторіть експерименти з такою кількістю елементів, з якою забажаєте — і знайдіть той, який вибухає найгучніше.

Journey to the Center of the Earth

Припустимо, ви отримали два нових транспортних засоби. Одним з них є бурильна машина, що може пройти кору Землі наскрізь, діставшись до ядра. Інший засіб для пересування — це підводний човен, здатний дістатись до глибин океанів, де ніхто ніколи не був. Що ви побачите там за допомогою кожної із цих машин?

Подорожі до центру Землі можна здійснити в будь-якому браузері. Прокрутіть вниз, щоби переглянути, як рухатимуться 2 транспортних засоби, з кожним кліком опускаючись все глибше. Сайт покаже вам цікаві факти на шляху до Земного ядра. Це — захоплюючий погляд на речі, які лежать під нами, але на які ми ніколи не звертаємо багато уваги. А ще — прекрасний спосіб навчити ваших дітей науковим фактам у повсякденному житті.

How Big Is Space?

Тут у вас є можливість зануритись в глибини нашої планети або ж навпаки відправитись досліджувати простори космосу. Цей інтерактивний сайт працює аналогічно до попереднього, але замість того, щоби спостерігати за бурильною машиною та підводним човном, ви можете «полетіти» ракетою.

З кожним кліком ви будете йти далі в космос, спостерігаючи як колір навколишнього простору змінюється по мірі вашого руху. Дізнайтеся, яку відстань мав подолати Юрій Гагарін, щоби стати першою людиною в космосі, або зможете наочно побачити відстань між Землею і Сонцем.

How Much of Your Body Is You?

Людське тіло є неймовірно складним механізмом. Якщо ви зупинитеся і подумайте про це, то здивуєтеся тому, як багато речей та процесів функціонують одночасно так ефективно всередині вас. Хочете дізнатися, що з чого насправді складається ваше тіло?

Цей сайт попросить вас вказати дату народження, вік, стать, зріст і вагу. Потім він викладає 4 діаграми даних: вміст тіла, калькулятор ваги, розмір тіла і з чого ви складаєтеся. Ви дізнаєтесь  скільки у вашому тілі кисню, низку інших складових та показників. Також можна дізнатись, скільки даних зберігаються у вашій ДНК, або яка частина вашого тіла складається з води. Це — захоплюючий погляд на все, що відбувається всередині вас і з вами просто зараз.

Our World War: Can You Survive World War I?

Ви ніколи не бачили нічого подібного — найповніший ресурс, який може вам знадобитись для вивчення подій Першої Світової війни. Перед вами будуть інтерактивні епізоди, де ви зможете стати учасником (чи учасницею) подій.

Інтерактивний епізод змушує вас спробувати себе в ролі командира під час бою. Приймати рішення доведеться виважено, адже на часі — зберегти життя своє та своїх солдатів. На кожному етапі, ви отримаєте невелику оцінку ваших навичок. Це як грати в гру, тільки набагато краще, тому що епізоди засновані на подіях із реального минулого: хоча персонажі вигадані, ситуація і рішення походять від реальних історій, розказаних ветеранами Першої Світової.

Share
Написати коментар
loading...