Реклама

10 фактів про UnityBase — український продукт, що може замінити «1C»

У зв'язку з Указом Президента про введення економічних санкцій під заборону діяльності та використання потрапили низка постачальників програмних продуктів: «1C», «Летограф», «Парус», «Галактика Центр», «Софтлайн Груп» та інші. Чим замінити програми для обліку та управління фінансово-складськими операціями? Ми розпочинаємо цим матеріалом низку оглядів сервісів та розробок, які можуть прийти на заміну «санкційним» програмам
Čytaty latynkoju
команда UnityBase
10 фактів про UnityBase — український продукт, що може замінити «1C»
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 10 фактів про UnityBase — український продукт, що може замінити «1C»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У зв'язку з Указом Президента про введення економічних санкцій під заборону діяльності та використання потрапили низка постачальників програмних продуктів: «1C», «Летограф», «Парус», «Галактика Центр», «Софтлайн Груп» та інші. Чим замінити програми для обліку та управління фінансово-складськими операціями? Ми розпочинаємо цим матеріалом низку оглядів сервісів та розробок, які можуть прийти на заміну «санкційним» програмам

Чи є в Україні альтернативи, які можуть замінити та конкурувати із вже знаними програмами для бухгалтерського та управлінського обліку? Давайте поглянемо на одну із таких розробок.

Хто стоїть за UnityBase

Українська компанія InBASE розробила програмну платформу — UnityBase. Це — інтегрований набір технологій та інструментів для швидкої розробки веб-орієнтованих, високопродуктивних бізнес-додатків. Платформа розробляється з 2012 року і дозволяє створювати програмний продукт, який максимально відповідає діяльності бізнесу.

Які основні параметри та можливості системи

  • Використовується концепція швидкої розробки додатків — вбудований інструментарій з опису бізнес-логіки, що дозволяє скоротити терміни розробки і знизити вартість проекту.
  • Зберігання інформації, як в базі даних, так і в файловій системі.
  • Підтримка різних версій, цілісності і постобробки / конвертації та збереження документів «на ходу».
  • Доступ до системи з будь-якої точки планети завдяки cloud-технологіям.
  • Взаємодія корпоративних систем, інтеграція з іншими системами.
  • Одночасна робота з необмеженою кількістю джерел даних, наприклад, базами даних, файловими сховищами, веб-сервісами тощо. Підтримка всіх основних промислових систем керування базами даних (PostgreSQL, MS SQL Server, Oracle).
  • Вбудовувані модулі з уже готовими рішеннями для бізнесу.
  • Висока продуктивність і масштабованість (до 50 тис відповідей від сервера на секунду, RPS).

Які проекти вже реалізовані

Розробники повідомляють, що станом на травень 2017 року реалізовано понад 500 проектів в державному секторі, транспорті, фінансовому секторі, телекомунікаціях, рітейлі, енергетиці та промисловості в Україні та за кордоном.

У державному секторі України на базі платформи створені:

  • автоматизація електронного документообігу Кабінету Міністрів України;
  • комплексна інформаційно-аналітична система обліку для Міністерства оборони України із підвищеним ступенем захисту інформації;
  • реєстри Міністерства юстиції (Державний реєстр майнових прав на нерухоме майно, Автоматизована система виконавчих проваджень тощо);
  • автоматизація процесу видачі дозволу на перевезення, процесу ліцензування, процесу накладення і стягнення штрафів для Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті.

Рішення для корпорацій:

  • «Укртелеком» — найбільше впровадження електронного документообігу в Україні. Кількість користувачів — 10 тис. Понад 5 тис співробітників використовують систему електронного документообігу в режимі on-line;
  • міжнародний аеропорт «Київ» — впровадження системи електронного документообігу, автоматизації процесів реєстрації, створення, узгодження документів.

Директор ТОВ «Інтекресі Бейз» Олександр Россол розповів Na chasiNa chasi — наш перший місяць після запуску про розробку та її можливості на ринку:

Олександр Россол

Чим платформа схожа й відмінна із «1C»

— Концептуально наші продукти практично ідентичні. Архітектура системи дозволяє гнучким чином налаштовувати систему обліку, план рахунків, аналітичний субконто так само, як і в «1C». В нашій системі є всі необхідні засоби для модифікації і створення своїх власних конфігурацій. У UnityBase є можливість побудови форм, звітів, вбудована мова програмування налаштування господарських операцій.

Головна відмінність: підхід до інтерфейсу користувача, відмінності по функціональній реалізації конкретних конфігурацій, наприклад, як саме зроблена функціональність бюджетної бухгалтерії або товарно-матеріального обліку, — ті функції, що в термінах «1C» перебувають в області кокретної конфігурації. Ці функції у франчайзі «1C»  теж дуже відрізняються, і двох однакових не знайдеш.

Чи складно мігрувати і що для цього треба від менеджменту та бухгалтерів компаній

— По-перше, чисто людська складність: необхідно змінювати звички, наш продукт — це інший інтерфейс, з іншими кнопками та іншою послідовністю операцій. Це вимагає перенавчання — і це головна проблема.

По-друге, «1C» — лідер за кількістю партнерів. Головний бухгалтер обирає систему, що гарантує йому підтримку і налаштування. З нашим продуктом немає такої ситуації — в роботі з українськими системами, навчанням займається сам вендор, той, хто виробляє систему, партнерська мережа маленька і гарантій по регіонах ні ми, ні один український продукт не дасть і це впливає на відчуття безпеки у бухгалтерів. Це відбувається через те, що компанія «1C» практично монополізувала ринок, але якщо ця ситуація буде змінюватися, якщо будуть з’являтися партнери, які переберуть на себе ці функції, то ринок буде розвиватися.

Питання сертифікації та відповідності стандартам

— В Україні немає як такої системи сертифікації для програмних систем бухгалтерського обліку. Є правила підключення та подачі звітності в електронному вигляді в ДФС, потрібно виконати певні технічні вимоги — це правила транспортування файлів, і наша система їм відповідає. 

Чи є «вузькі» місця у організації обліку на цій платформі 

— Ми дуже схожі за архітектурою та концепції побудови системи, тому у нас є 2 основні проблеми: перенавчання при переході на нову систему і партнерська мережа.

Не так важливий продукт і його реалізація і наповненість функціями, як важливо правильно продавати його, будувати партнерську мережу і розвивати продукт

Можна мати дуже хороший продукт технічно і функціонально, але програти на ринку, якщо його неправильно розвивати, не будувати партнерську мережу.

Чи є специфічні конфігурації під управлінський облік на підприємствах

— У концепції нашої системи, як і в «1C», ми говоримо про конкретну конфігурацію. На тій же платформі можна зробити бухгалтерський облік, відповідно до стандартів України, або, наприклад, Казахстану. Або можна зробити управлінський облік під кожну окрему компанію. З нашою системою є кейс впровадження системи бухгалтерського та управлінського обліку для «Укрпошти». Все це будуть зміни, які робляться одними і тими ж інструментами на одній платформі, за одними й тими ж принципами, просто вони реалізують різні облікові моделі.

Облікових моделей стільки, скільки і компаній, адже у кожної свої особливості, своє бачення. Є можливість створювати шаблонні рішення для спрощення, але в процесі впровадження в конкретній компанії вони будуть видозмінюватися. Це саме ті процеси, якими і займаються франчайзинг-партнери «1C», захопивши ринок, і тому так важливо створювати власну партнерську мережу, щоб вибудовувати процеси під кожного клієнта по всій Україні.

31 травня у Києві — конференція для партнерів та нових користувачів системи

Перспектива сегменту хмарних рішень — та де можна побачити UnityBase наживо

За словами Олександра Россола, цей сегмент буде рости. Для малого та середнього бізнесу не є критичним зберігання даних у себе, тому перехід на хмарні технології дозволить компаніям бути більш мобільними, що сприятиме зростанню і ринків і рівня впровадження самих же технологій, зауважує він.

31 травня 2017 року в Києві відбудеться перша партнерська конференція «UnityBase Day», на якій представники компанії-розробника представлять останні оновлення, познайомлять з функціональністю платформи, сферою її можливого застосування, а також передбачене знайомство із представниками компаній, що вже використовують UnityBase.

Share
Написати коментар
loading...