Реклама

З 11 червня українським дітям для в’їзду у ЄС потрібна «біометрика»

До 12 років діти не здають відбитки пальців. Підпис при оформленні паспорта ставиться з 14 років
Čytaty latynkoju
З 11 червня українським дітям для в’їзду у ЄС потрібна «біометрика»
  1. Головна
  2. Новини
  3. З 11 червня українським дітям для в’їзду у ЄС потрібна «біометрика»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До 12 років діти не здають відбитки пальців. Підпис при оформленні паспорта ставиться з 14 років

У Державній прикордонній службі України повідомили, що дітям до 12 років для безвізового в’їзду за кордон необхідно мати біометричний паспорт. Вони не здаватимуть відбитки пальців, тим не менш такий документ зберігає свій статус. На часі докладніше розбіратися у нюансах перетину державного кордону.

Умови перетину кордону з ЄС для неповнолітніх

Прикордонники зазначають, що до 12 років діти не здають відбитки пальців, а після досягнення цього віку процедура із зняття відбитків є обов’язковою. Підпис дитини при оформленні паспорта ставиться з 14 років. Паспорт для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження і до 16 років строком на 4 роки. Після досягнення 16-річного віку видаються паспорти з терміном дії 10 років. Про це слід пам’ятати усім, хто збирається перетинати кордон разом із дітьми.

Нагадаємо, що 11 травня 2017 року Рада міністрів Європейського Союзу ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. 17 травня цього року відбулося офіційне підписання документу. Ми писали про те, що ця подія позитивно вплине «Безвіз» підписано — із 11 червня український паспорт додасть 40 позицій у GPP Rankна позицію внутрішнього українського документа у рейтинзі Global Passport Power Rank. За даними Міністерства закордонних справ України, безвізовий режим повноцінно запрацює після півночі 12 червня. З того моменту набуде можливість перетину кордону за спрощеною процедурою, якщо у вас є біометричні документи для виїзду за кордон.

Share
Написати коментар
loading...