Реклама

Електробус Hyundai, супутник КПІ та подкаст YC — головне за вихідні

Сподіваємося, окрім святкування Дня Києва, ви встигли ще й читати новини — а якщо раптом ні, наш ранковий дайджест понеділка готовий вам допомогти. Що цікавого ви могли пропустити за минулий вікенд — розкажемо далі
Čytaty latynkoju
Електробус Hyundai, супутник КПІ та подкаст YC — головне за вихідні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Електробус Hyundai, супутник КПІ та подкаст YC — головне за вихідні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сподіваємося, окрім святкування Дня Києва, ви встигли ще й читати новини — а якщо раптом ні, наш ранковий дайджест понеділка готовий вам допомогти. Що цікавого ви могли пропустити за минулий вікенд — розкажемо далі

Добірка новин на будь-який смак, про технології, творчість, відпочинок, винаходи та підприємництво — саме те, що треба до ранкової кави.

Новий подкаст

Y Combinator запустив власний подкаст. Перші випуски вже можна послухати в iTunes та Stitcher, доступні одразу аж 5 нових епізодів. Обіцяють говорити про стартапи, технології, роботи акселератора та всякі подібні речі. Фахівцям сфери IT рекомендовано в обов’язковому порядку.

Допомога МНСникам

Юні харківські розробники на хакатоні NASA створили проект, що може розпочати якісно новий етап у практиці подолання лісових пожеж. Хоча сам хакатон відбувся ще наприкінці квітня, деталі проекту розкрили лише тепер, тож можна дізнатися, яким чином винахід юнаків та дівчат із Харкова допоможе долати пожежі у лісах.

Гроші на екологію

Тим часом про екологію та пов’язані із нею проекти вирішили подбати у Львові — тут в облдержадміністрації виділятимуть до 100 тис грн на реалізацію ініціатив. Громадськості пропонують подавати ідеї за наступними напрямками: запровадження європейських стандартів у поводженні з відходами, зменшення забруднення повітряного басейну та поліпшення стану водних об’єктів, розвиток мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду, виховання екологічної свідомості населення.

Електроавтобуси

Компанія Hyundai Motor представила перший серійний зразок електроавтобуса для міст — і з наступного року планує випускати такі транспортні засоби на масовій основі. Автобус Elec City дебютував у перший день виставки-ярмарку Hyundai Truck & Bus Mega Faire. Джерелом енергії для двигуна слугує акумуляторна батарея на 256 кВт на полімерній основі. Такий заряд дає змогу проїхати до 290 км на одному заряді — а для повного оновлення підзарядки потрібно не більше години, запевняють представники компанії-виробника.

Малий супутник

Поки одні прокладають нові маршрути на Землі, інші спрямовують технології у космос. Наносупутник PolyITAN-2, створений українськими конструкторами, успішно вийшов на орбіту — команда розробників КПІ ім. Сікорського встановила із ним радіозв’язок та почала налагодження і скеровування супутника у відкритому космосі. Цей космічний апарат вже третій рік успішно працює на орбіті Землі і обслуговує дослідницькі проекти в КПІ.

Кодити як людина — легко

Тих же, хто поки працює на Землі, можемо застерегти: скоро роботи почнуть відбирати вашу роботу — а почне штучний інтелект із дизайнерів: адже додаток навчився перетворювати дизайнерські ескізи та мокапи на код і програми. Проект під назвою pix2code із Копенгаґена за задумом авторів має сказати нове слово у технологіях розробки програм:

Share
Написати коментар
loading...