Реклама

Головне, що варто знати про нове ЗМІ від засновника Wikipedia

Wikipedia вже нам відома, а от що таке Wikitribune і чи пов’язано цей ресурс якось із Вікіпедією? Короткі відповіді на мету проекту та інші пов’язані із ним питання
Čytaty latynkoju
Головне, що варто знати про нове ЗМІ від засновника Wikipedia
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Головне, що варто знати про нове ЗМІ від засновника Wikipedia
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Wikipedia вже нам відома, а от що таке Wikitribune і чи пов’язано цей ресурс якось із Вікіпедією? Короткі відповіді на мету проекту та інші пов’язані із ним питання

Wikitribune її засновник називає революційна платформою новинарної журналістики, що створена для поширення інформації та об’єднує журналістів та читачів з усього світу. Як це працюватиме і чому ідеолог проекту упевнений у неупредженості кадрів, які писатимуть для нового сайту?

Перевірка фактів

Часто факти бувають вирвані з контексту або перекручені. Wikitribune дозволяє перевірити інформацію, адже усі матеріали на ресурсі мають посилання на джерело, складаються виключно на основі неупередженого фактажу та висвітлення подій через цифри та факти

Безкоштовність

Читати Wikitribune може кожен. Окрім того, ресурс 100% вільний від реклами. Будь-хто може позначити матеріал, виправити його або представити на розгляд. Однак передбачено і команду журналістів, які випускатимуть контент на постійній основі.

Рівність та співпраця

На відміну від інших сайтів, де читачі лише коментують новини, Wikitribune дає можливість співпрацювати із журналістами, перевіряти інформацію та пропонувати правки до текстів — чого великі ЗМІ не дають змоги робити.

Повна прозорість

Wikitribune нічого не приховує, тому заплановано оприлюднення усіх фінансових показників платформи щодо внесків від читачів та напрямків витрат на діяльність проекту.

Хто створив проект

За ідеєю створення такого сайту стоїть засновник Вікіпедії Джіммі Уейлс, ресурс розпочав роботу 25 квітня 2017 року. Попри особистість засновника, сайт не пов’язано та не афілійовано із Wikipedia чи фондом Wikimedia.

Ключова мета — подолання фейків

За словами Уейлса, метою запуску нового ЗМі для нього стала нагальна потреба у подоланні фейків та верифікації оприлюдненої інформації.

Як проект забезпечуватиме себе грошима

На сайті не передбачено рекламу чи передплату на матеріали — натомість все визначатимуть добровільні внески від читацької аудиторії. Вільне редагування, розповсюдження іфнормації та верифікація джерел — основні «стовпи», на які спирається Wikipedia, і на яких обіцяють «стояти» і журналісти Wikitribune. Проте тут оприлюднити будь-яку іфнормацію можна буде лише після перевірки на достовірність штатним працівником чи довіреним модератором.

Скільки людей працює над контентною частиною

Зараз зібрано кошти для роботи 10 журналістів, котрі писатимуть статті та новини. Розміри гонорарів та можливе збільшення чисельності авторів залежатиме від обсягу подальших внесків від читачів.

Share
Написати коментар
loading...