Реклама

Чим замінити email-скриньку на «Яндексі» чи Mail.ru?

Згідно з Указом Президента України №133/2017 обмежувальні санкції передбачають блокування доступу до низки поштових сервісів. Чим замінити email-сервіси, які тепер доступні лише через VPN із порушенням вимог законодавства?
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Чим замінити email-скриньку на «Яндексі» чи Mail.ru?
  1. Головна
  2. Техно
  3. Чим замінити email-скриньку на «Яндексі» чи Mail.ru?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Згідно з Указом Президента України №133/2017 обмежувальні санкції передбачають блокування доступу до низки поштових сервісів. Чим замінити email-сервіси, які тепер доступні лише через VPN із порушенням вимог законодавства?

Пропонуємо вам декілька варіантів — та короткий екскурс історією кожного із них.

Gmail від компанії Google

Робота цього проекту довгий час була у стадії закритого бета-тестування, доступ у «гулопошту» отримували через систему запрошень, і лише згодом сервіс став відкритим для всіх бажаючих. Засновником пошти є програміст і співробітник Google Пол Бакхайт, який розпочав проект у 2001 році, а 2004-го новий поштовий сервіс розпочав офіційну роботу.

З того часу компанія GoogleGoogle зобов’язалася підтримувати нову мову програмування Kotlin постійно покращує інтерфейс і функціональні можливості GMail. Від початку проекту обсяг поштової скриньки поступово збільшився з 1 ГБ до 17 ГБ. Користуючись цим сервісом, не забувайте про низку особливостей:

  • Google залишає за собою право видаляти акаунти Gmail, які не використовувалися протягом 9 місяців.
  • У Gmail підтримується двоетапна аутентифікація. Коли її увімкнено, при вході в аккаунт на новому пристрої користувач вводить не тільки ім’я і пароль, а й код перевірки із SMS, що прийшло власнику.
  • Якщо в акаунті Gmail виявлена ​​незвичайна активність, яка свідчить про можливий несанкціонований доступ (до таких відносять видалення або завантаження великих обсягів пошти, відправлення великої кількості повідомлень, які повертаються через неможливість доставки, одночасне відкриття акаунту Gmail на кількох пристроях), то можливість користуватися такою поштовою скринькою може бути заблокована на деякий час. Відновити доступ та використання можна протягом 1 хв — або 24 годин, залежно від порушень.
  • Gmail аналізує вміст листів для підбору контекстної реклами, а також фільтрації спаму.
  • У жовтні 2012 року служба Gmail заявила, що місячна аудиторія сервісу склала 425 млн користувачів — відтоді ця пошта стала найпопулярнішою на планеті.

Outlook.com від Microsoft

Один з головних конкурентів Gmail розпочав роботу задовго до розробок Google — у 1996 році. Спочатку сервіс мав назву Hotmail та став одним із перших веб-сервісів електронної пошти з безкоштовним доступом. 1997 року сервіс придбала корпораці Microsoft, а у 2012 році назву Hotmail змінили на Outlook. Ось що варто знати про його минуле та теперішнє:

  • Оригінальне ім’я HoTMaiL з великими буквами було посиланням на HTML, мову розмітки тогочасного інтернету.
  • Всі документи, що зберігаються на пошті, синхронізовані з іншими сервісами Microsoft Office, що полегшує роботу з ними.
  • Сервіс дозволяє редагувати кільком користувачам один і той же документ, збережений у хмарному сховищі. Більше того – ви можете бачити у реальному часі зміни у документах.
  • У пошту вбудовано органайзер, який автоматично відмічає в календарі події на основі отриманих повідомлень (бронювання квитків на літак, готель, прокат автомобілів тощо)

Yahoo!Mail

Його історія починається в 1997 році, коли компанія Yahoo! купує портал RocketMail — один з перших безкоштовних поштових сервісів — і перетворює його на службу Yahoo!Mail. Що варто знати про цей сервіс?

  • Yahoo!Mail надає 4 різні варіанти електронної пошти: три із них призначені для особистого використання (Basic, Plus, і Ad Free), а четвертий — для комерційного.
  • Служба Yahoo!Mail надає 1 ТБ вільного простору, що робить його найбільшим безкоштовним сховищем серед усіх постачальників електронної пошти.
  • Yahoo! залишає за собою право видаляти акаунти Yahoo!Mail, якими не користуються більше року.
  • Тут присутня функція двоетапного імпорту: користувачі мають змогу додати контакти з облікового запису Facebook чи від інших постачальників електронної пошти, наприклад Gmail або Outlook, — так легше мігрувати із інших поштових сервісів.
  • Корисним є фільтр повідомлень через засоби пошуку, незалежно від дати отримання чи надсилання документів або світлин.

Пошта від Ukr.net

Один із перший українських поштових ресурсів розпочав свою роботу в 2000 році. Станом на квітень 2017 року пошта Ukr.net була визнана найпопулярнішою українською електронною поштою з хмарним сховищем e-Disk для зберігання та обміну файлами. Представники компанії твердять, що послугами цього електронного поштовика користується практично кожен третій користувач поштових інтернет-сервісів і кожен п’ятий інтернет-користувач в Україні. Ключові цифри та факти про цей email-сервіс:

  • Обсяг хмарного сховища e-Disk складає 4 ГБ.
  • На фестивалі «Вибір року 2007» Ukr.net став «Українським Інтернет-порталом року», а пошта FreeMail — «Українською електронною поштою року», обійшовши 30 конкуруючих ресурсів.
  • Ukr.net залишає за собою право видаляти акаунти, які не використовувалися протягом 6 місяців.
  • Окрім пошти, на Ukr.net також є агрегатор всеукраїнських та регіональних новин.

 

 

Share
Написати коментар
loading...