Реклама

Південна Корея інвестуватиме в український 4G- та 5G-зв’язок

Перемовини з корейською стороною можуть активізувати інвестиційні активності цієї країни на українському ринку телеком-послуг та перехід України до зв’язку нового покоління
Čytaty latynkoju
Південна Корея інвестуватиме в український 4G- та 5G-зв’язок
  1. Головна
  2. Новини
  3. Південна Корея інвестуватиме в український 4G- та 5G-зв’язок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Перемовини з корейською стороною можуть активізувати інвестиційні активності цієї країни на українському ринку телеком-послуг та перехід України до зв’язку нового покоління

Республіка Корея планує інвестувати у розвиток цифрової інфраструктури 4G та 5G в Україні. Про це сьогодні йшлося на зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу та представників Корейської інвестиційної корпорації K-Growth.

Який поточний стан справ у співпраці із Республікою Корея

Степан Кубів наголосив, що Республіка Корея є важливим стратегічним партнером для України. Він зауважив, що потенціал співпраці між нашими країнами поки що відстає від його реальних можливостей. Корейські колеги у свою чергу відзначили ефективне впровадження реформ в Україні, які спрямовані на економічне зростання, покращення інвестиційної привабливості та розвиток людського капіталу.

«Ми бачимо прогрес України на шляху до покращення інвестклімату. Ми також розуміємо, що невдовзі ці зміни дадуть значний поштовх для економіки та розвитку вашої країни. Це доповнить вигоди від стратегічного розміщення України на перетині важливих транспортних маршрутів. Є також значні можливості розвитку промисловості, можливості у сфері ІТ та HiTech та надзвичайний людський потенціал. Це для нас є сильним сигналом для активізації свого інвестиційного інтересу до України,» — Сунмін Пак (Soomin PARK), член ради директорів Корейського офісу ЄБРР в Україні.

Республіка Корея за 2016 році посідає п’яте місце серед торговельних партнерів України поміж країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону з товарообігом у $669 млн.

Чи інвестує зараз Корея в інші проекти в Україні

Україна найбільше експортує до Кореї продукцію машинобудування, сталь, текстиль, рибу. Імпорт до України переважно складається з промислового обладнання, нафти, залізної руди, хімікатів, деяких видів продовольства. Станом на початок 2017-го в українську економіку корейці вклали понад $207 млн — інвестиції зростали у 2016 році. Нещодавно стало відомо, що корейські інвестори вкладуть коштиНа Тернопільщині корейці побудують сонячну «ферму» потужністю 20+ МВт у масштабний проект сонячної електростанції на Тернопільщині.

Share
Написати коментар
loading...