Реклама

5 українських стартапів, відомих в усьому світі

Винахідницький хист та розум наших земляків підкорили закордонні ринки розумної електроніки. На часі — 5 стартапів родом з України, яких добре знають за межами країни
Čytaty latynkoju
5 українських стартапів, відомих в усьому світі
  1. Головна
  2. Техно
  3. 5 українських стартапів, відомих в усьому світі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Винахідницький хист та розум наших земляків підкорили закордонні ринки розумної електроніки. На часі — 5 стартапів родом з України, яких добре знають за межами країни

Українці створюють програмні продукти та пристрої, котрі вже добре знають у США та країнах Європи. Все це — завдяки технологіям, дизайну та можливостям, котрі ці проекти дають мільйонам користувачів. Ми наведемо приклад лише 5 успішних та визнаних за кордоном стартапів із України, хоча насправді їх набагато більше.

eCozy

Розумний термостат, здатний регулювати споживання тепла та енергії у вашому домі, отримав визнанняReMake Ukraine — створювати і змінювати у Німеччині — там він навіть продається через мережу спеціалізованих магазинів.

UNIQUE One

3D-принтер зі швидкістю друку 300 міліметрів в секунду, що в 5 разів швидше іноземних аналогів — такий проект розробив одесит Володимир Усов. Перший в Україні  3D-принтер був створений для платформи Kwambio (інтернет-крамниці готових 3D-моделей предметів інтер’єру). Принтер має закритий корпус, однак за допомогою голограми користувачі мають змогу спостерігати на процесом виробництва.

Petcube

Робот для спілкування на відстані з домашніми улюбленцями PetcubeПідприємці зустрінуться із маркетинг-директоркою Petcube був винайдений трьома друзями-українцями – Ярославом Ажнюком, Олександром Нескіним та Андрієм Кленом у 2012 році. Днями команда відзначила 5-річний ювілей. Ґаджет має форму куба, під’єднується до домашньої мережі Wi-Fi, має вбудовану камеру, динаміку, мікрофон та керований лазерний промінь. Все це дає можливість не просто спостерігати за вашим домашнім улюбленцем, але й грати із ним.

Після виходу на міжнародну арену заснована українцями компанія значно розширилася. Зараз у ній працює 55 осіб, виробничі центри зосереджено в Україні, США та Китаї; а сам ґаджет продається через Amazon та фірмові магазини Apple.

iBlazr

Зовнішній LED-спалах іblazr розроблений спеціально для любителів фотографії, у 2012 році здійснив справжній прорив на ринку мобільної фотографії — адже не просто покращував «картинку» при поганому рівні освітлення, але й міг усувати ефект «червоних очей» та використовуватися у найрізноманітніших ситуаціях, де потрібне штучне світло. Перші моделі іblazr під’єднувалися до смартфона за допомогою 3,5-мм роз’єму для навушників, який є практично у кожному сучасному смартфоні. Згодом було випущено iBlazr 2, який працює через Bluetooth. Продукт українського виробника ConcepterУкраїнці розробили пристрій Grovio для догляду за рослинами став першим серед українських ґаджетів, що почав продаватися в офіційних магазинах компанії AppleApple представить одразу три оновлених ноутбуки на WWDC.

Grammarly

Цей сервіс для перевірки правопису створили теж українці – Олексій Шевченко, Дмитро Лідер та Максим Литвин. Стартап не просто отримав визнання користувачів — нещодавно команда залучила інвестиціїAI-стартап з України, що працює над грамотністю, отримав $110 млн інвестицій у розмірі $110 млн. На сьогоднішній день це — найбільша сума, яку коли-небудь вдавалося отримати українцям на розвиток свого проекту. Програма використовує штучний інтелект для перевірки правопису та граматики англійської мови. Крім того, редагує не тільки помилки, а й структуру речень і стиль письма. За інформацією Grammarly, станом на квітень 2017 року сервіс щоденно використовували близько 7 млн осіб.

 

Share
Написати коментар
loading...