Реклама

Жадан, кінець «ЕкспоПлази», Книжковий Арсенал, мейкери — головне за вихідні

Якщо минулими вихідними ви були у від’їзді, за містом без інтернету чи просто зуміли потрапити лише на Книжковий Арсенал чи на «Відеожару», настав час нагадати, що ж цікавого відбувалося у Києві ще цими днями
Čytaty latynkoju
Жадан, кінець «ЕкспоПлази», Книжковий Арсенал, мейкери — головне за вихідні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Жадан, кінець «ЕкспоПлази», Книжковий Арсенал, мейкери — головне за вихідні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо минулими вихідними ви були у від’їзді, за містом без інтернету чи просто зуміли потрапити лише на Книжковий Арсенал чи на «Відеожару», настав час нагадати, що ж цікавого відбувалося у Києві ще цими днями

Минулі 2 дні були насичені подіями — ми нагадаємо вам коротко головні теми та зміни.

Вірусна субота

Після масового зараження комп’ютерів по всьому світі вірусом WannaCry мережею почав поширюватись новий вірус – Xdata. Особливість його у тому, що він почав свою «ходу» не з Іспанії, Італії чи хоча би сусідньої Польщі — а з українського корпоративного сектору. Фахівці кажуть, що це може бути «проба пера» перед масштабною європейською вірусною атакою. Бережіть свої корпоративні ноутбуки — і не забувайте дізнатися усі подробиці про те, як запобігти5 фактів про новий вірус, який атакує український корпоративний сектор — як запобігти вірусному зараженню.

Не лише віруси падають — виставкові центри також

На місці відомого виставкового центру у Києві з’явиться житловий квартал — зміни настануть до 2018 року, обіцяють нові власники, що викупили «КиївЕкспоПлазу» і мають намір її знести дощентуЖитло замість ВЦ — зносять «Київ ЕкспоПлазу».

Курс Bitcoin продовжував рости — вже понад $2 тис

Якщо подивитися на графік Coindesk, питання щодо перспектив криптовалюти відпадуть самі собою: таких сенсаційних показників не було вже давно — в окремі моменти торгів курс дотягнув майже до $2100 за біткоїн.

Непогані ціни на криптовалюту, чи не так?

День Європи з прем’єр-міністром України — та маса гостей

У Вінниці тим часом відзначали День Європи, поєднавши його із вуличною музикою та фестивалем вуличної їжі. Головне для туристів та місцевих було упіймати прем’єр-міністра України — ну і не забути про найбільший світломузичний фонтан7 фактів про найбільший плавучий фонтан Європи Східної Європи.

Фестиваль повітряних зміїв на Півдні

Судячи з фотографій, навіть організатори фестивалю повітряних зміївНа півдні України пройде Міжнародний фестиваль повітряних зміїв на Миколаївщині не очікували на ефект невеличкої магії, який минулого вікенду можна було спостерігати в українському небі (нам це нагадує анімаційні фільми Міядзакі, а вам?)

Найбільший похід за новими книжками, учасником якого став навіть Президент

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко відвідав VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»13 новинок «Нашого Формату» на Книжковому Арсеналі, який в ці дні проходив в українській столиці. Як повідомляють, Президент України придбав книги про історію мистецтва, зокрема «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930 рр», каталог «Чисте мистецтво», книгу «Основ» про мозаїкиМозаїки України, «Перша стать» та інші — «Основи» на Книжковому Арсеналі, чимало новинок від «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» та український комікс в жанрі альтернативної історії «Воля»Визвольні змагання 1917-21 років відтворили у формі стімпанк-коміксу.

Безкоштовний дитячий нон-фікшн? Цілком можливо

IT-компанія Lucky Labs допоможе безкоштовно поширювати дитячий нон-фікшн в Україні

На тому ж таки «Книжковому Арсеналі» Благодійний фонд «Я майбутнє України» та компанія Lucky Labs презентували проект «ЛакіБукс»Lucky Labs допоможе безкоштовно поширити дитячий нон-фікшн в Україні — його метою є видання і поширення україномовної науково-пізнавальні книги для підлітків.

Знакова нагорода для Сергія Жадана

До речі, про письменників: відомий український поет та прозаїк Сергій Жадан отримав премію ім. В. Стуса. Премією імені Василя Стуса нагороджують за особливий внесок в українську культуру та стійку громадянську позицію. Вона була заснована у 1989 році Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції на чолі з Євгеном Сверстюком.

Понад 200 винахідників під одним дахом — відбувся Kyiv Mini Maker Faire

Найбільший український ярмарок мейкерів пройшов у Києві — і з деякими учасниками ми вже встигли поспілкуватися«Тетріс» за спиною — як працює український інтерактивний рюкзак Eight, а детальніший звіт очікуйте незабаром у рубриках «Техно» та «Креатив» нашого ресурсу.

Українці вчергове підкорили Kickstarter

Дехто із винахідників тим часом зумів залучитися підтримкою світової спільноти — і вдало презентувати свою ідею на Kickstarter, як це зробили учасники стартапу HeartInУкраїнська смарт-футболка підкорила Kickstarter, зібравши $19 тис, розумної футболки, що допомагає визначити оптимальний рівень навантажень при силових тренуваннях. Вони достроково перевершили встановлений для себе рівень, зібравши понад $19 тис.

Нові можливості як відповідь блокуванням

Поки одні обурюються, що фотоальбоми із однокласниками та піратська музика опинилися недоступнимиVK.ru, Ok.ru, «Яндекс» та Mail.ru заблокують в Україні на 3 роки через санкції, інші пропонують легальні зручні можливостіУкраїнський розробник представив музичний плагін для Facebook для інтеграції музики у Facebook — а ви вже самі можете спробувати, чи зручно слухати музику в соцмережі таким чином.

І нова статистика як результат перерозподілу соцмереж

Продовжуючи тему блокувань — Google+ подвоївся, Facebook має +30%, шалений стрибок Opera, і все це — за 2 доби. Такі дані оприлюднилиGoogle+ подвоївся, Facebook має +30%, шалений стрибок Opera — дані TNS представники KANTAR TNS Ukraine. Як бачите, прогноз одного екс-керівника IT-компанії, що всі підуть на «третій Майдан», не справдився; натомість всі просто пішли до інших соціальних мереж.

Share
Написати коментар
loading...