Реклама

«Тетріс» за спиною — як працює український інтерактивний рюкзак Eight

Усім знайоме відчуття, коли тільки придбав нову річ, а вона вже починає набридати. Київські стартапери створили рюкзак, дизайн якого ви можете змінювати щохвилини
Čytaty latynkoju
«Тетріс» за спиною — як працює український інтерактивний рюкзак Eight
  1. Головна
  2. Техно
  3. «Тетріс» за спиною — як працює український інтерактивний рюкзак Eight
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Усім знайоме відчуття, коли тільки придбав нову річ, а вона вже починає набридати. Київські стартапери створили рюкзак, дизайн якого ви можете змінювати щохвилини

20-21 травня у Києві на ВДНГ відбувається четвертий ярмарок Mini Maker Fairе. На 6 тис кв м 250 мейкерів влаштовують справжнє свято новаторства, винаходів та експериментів. Цьогорічний Maker Faire проходить під гаслом «ReMake Ukraine». У перший день ярмарки інновацій троє учасників розповіли Na chasi про свій винахід — інтерактивний рюкзак Eight.

Цей аксесуар особливий тим, що оснащений інтерактивним LED-дисплеєм, керування яким здійснюється через будь-який пристрій із Bluetooth. Екран здатний відтворювати 8-бітні картинки та анімації (звідки й назва – Eight). Історію його створення ми дізнавалися безпосередньо у розробників: Сергія Єздіна, Івана Каунова та Богдана Пляченка.

— Як з’явилась ідея створити такий незвичний винахід?

Сергій Єздін, відповідальний за маркетинг: — Спочатку виникла ідея персонального екрану, адже це справді цікаво. Потім почали розвивати цей задум — і в процесі наштовхнулися на вже створені кросівки, які змінюють колір і зображення. Ось так і виникла ідея розмістити інтерактивний екран на речі, якою користуємося майже щодня — на рюкзаку, що є в більшості молоді.

Окрім розважального аспекту, цей екран може бути функціональним: велосипедист може так сигналізувати про зупинку чи поворот (з допомогою телефону), на виставках це може бути персональною дошкою повідомлень чи оголошень — варіантів безліч.

— На якому етапі готовності зараз перебуває ваша розробка?

Сергій: — Зараз проект ще на стадії розробки, але в нас є функціональний прототип. Він підключається до смартфону. Підключившись, власник може малювати в режимі реального часу, прототип підтримує анімації, а також на ньому можна грати знайомі всім ігри: «Змійку», «Тетріс», «Арканоід» та подібні. Ми постійно вдосконалюємо Eight: наприклад, у наступній версії роздільна здатність екрану буде значно більшою.

«Тетріс» за спиною — як працює український інтерактивний рюкзак Eight

— Як усе влаштовано технічно?

Богдан Пляченко, відповідальний за програмне забезпечення: — Заряджається рюкзак за допомогою будь-якого сучасного павербанку, а керування здійснюється за допомогою будь-якого пристрою на iOS та Android через Bluetooth 4.0, а 512 пікселів створюють прекрасні 8-бітні картинки та анімації.

Сергій (додає): — Важливо також, що керування можливе у режимі реального часу за допомогою додатку, можна обирати колір для кожного пікселя і таким чином створювати авторські картинки. Можна пригадати дитинство і зробити, наприклад, «Пекмена» або «Маріо».

— На яку аудиторію орієнтовано те, що ви створили?

Сергій: — Перш за все, це засіб самовираження, підкреслення індивідуальності, власного смаку. По суті, це — одна і та ж річ, але вона може виглядати у мільйонах варіацій, які обмежуються лише фантазією власника. Тобто наша аудиторія – молоді люди, які хочуть виділятися із натовпу.

— Що демонструєте відвідувачам Mini Maker Faire?

Сергій: — Ми все ще працюємо над цим проектом, над його вдосконаленням. Тому будемо презентувати концепцію нової версії Eight, а також покажемо що він уже вміє.

— Три поради від вас для підприємців-початківців

Сергій: — Сподіваюсь, що скоро ми зможемо володіти секретами успіху і давати поради, але поки що ми самі набираємося досвіду. Але загалом, на мою думку, проект може стати успішним тільки тоді, коли він тобі цікавий.

Іван Каунов, відповідальний за організацію процесів: — Дуже важливо постійно тримати в голові думку «для кого ти це робиш». Я для себе зрозумів саме те, що потрібно пам’ятати про свою цільову аудиторію і не вигадувати зайвих речей.

Богдан: — А ще потрібно тестувати свої ідеї на інших, спілкуватися з людьми, цікавитися їх думками. Не зупинятися, потрібно вдосконалювати свій продукт, а для цього іноді варто питати порад. Тому не треба соромитися спитати про щось у досвіченіших людей.

«Тетріс» за спиною — як працює український інтерактивний рюкзак Eight

— Ваші побажання нашим читачам

Приходьте на виставку – там ви зможете побачити Eight на власні очі, пограти на ньому або створити свій унікальний малюнок безпосередньо на рюкзаку. Якщо не встигли сьогодні, приходьте 21 травня.

Ми ще одну пораду пригадали: важливо мати ефективну команду. У нас вже є маркетолог, відповідальні за організаційні процеси і програмне забезпечення. А нещодавно до нас приєднався також і дизайнер. Команда – це підтримка, ми постійно «смикаємо» один одного, не даємо зупинятися. Це дійсно круто!

Share
Написати коментар
loading...