Реклама

У столиці знесуть «Більшовик» і побудують Шулявський шляхопровід

Проект-переможець передбачає знесення корпусу заводу «Більшовик» і будівництво на його місці нової розв’язки для транспорту
Čytaty latynkoju
У столиці знесуть «Більшовик» і побудують Шулявський шляхопровід
  1. Головна
  2. Новини
  3. У столиці знесуть «Більшовик» і побудують Шулявський шляхопровід
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проект-переможець передбачає знесення корпусу заводу «Більшовик» і будівництво на його місці нової розв’язки для транспорту

Розвиток дорожньої інфраструктури в українській столиці триває. На засіданні Київської містобудівної ради обрали проект будівництва нової автомобільної розв’язки на місці Шулявського шляхопроводу. Перемогу серед 6 розробок отримала ідея від«Київдормістпроекту», за якою і побудують новий проект. На часі побачити, яким стане оновлений шляхопровід і які саме зміни передбачено внести.

Який вигляд матиме новий Шулявський шляхопровід

Проект №6 «Київдормостпроекту» був розроблений ще у 2008 році, після чергової пожежі на ринку секонд-хенду. котрий розташований під Шулявським шляхопроводом. Цей проект має вигляд неповного «чотирилистника» та передбачає знесення корпусу заводу «Більшовик» — на його місці побудують розв’язку. Це дасть змогу упорядкувати по-новому рух транспорту в цьому напрямку.

Чому цей варіант найоптимальніший

Як пояснив головний архітектор Києва Олександр Свистунов, цей проект містобудівна рада столиці вважає найоптимальнішим. Йдкеться про співвідношення та осбяг робіт з точки зору грошових і часових витрат. Також він не вимагає великого втручання в інженерні мережі і мінімально заходить на дільниці, не підпорядковані «Київавтодору». Начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький переконаний, що зберігати корпус «Більшовика» не має сенсу, адже будівля руйнується.

Втім, проект «Київдормостпроекту» ще раз винесуть на засідання міської ради столиці, оскільки закон вимагає, щоби змагалися два проекти. Конкурентним відібрали проект №1 від Інституту комплексного проектування об’єктів будівництва. Про подальше рішення комісії стане відомо згодом.

Share
Написати коментар
loading...