Реклама

Google зобов’язалася підтримувати нову мову програмування Kotlin

Нова мова додає безліч функцій, чистіший синтаксис, ідеї з функціонального програмування та інші удосконалення в Java
Čytaty latynkoju
Google зобов’язалася підтримувати нову мову програмування Kotlin
  1. Головна
  2. Техно
  3. Google зобов’язалася підтримувати нову мову програмування Kotlin
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нова мова додає безліч функцій, чистіший синтаксис, ідеї з функціонального програмування та інші удосконалення в Java

GoogleGoogle запускає партнерство із низкою виробників 360-градусних відеокамер заявив, що офіційно запускає підтримку нової мови Kotlin як «першокласної» мови програмування додатків для операційної системи Android. На часі дізнатися про подальші плани корпорації стосовно цієї мови програмування.

Що «вміє» Kotlin

Kotlin — це нова мова програмування, створена компанією JetBrains. Саме ця компанія розробляє елементи пакету Android Studio, яким користуються розробники мобільних програм для смартфонів під операційною системою з однойменною назвою. Пакет із розробки програм є офіційним інструментом Google. Подібно до Java, яка є мовою за замовчуванням для розробки Android, ця мова програмування працює на JVM (віртуальній машині Java). Розроблену «корпорацією добра» мову програмування вже можна використовувати для написання Android-додатків. Офіційна підтримка Google стане величезним стимулом для її подальшого розвитку, переконані в компанії. Нова мова додає безліч функцій, чистіший синтаксис, ідеї з функціонального програмування та інші удосконалення в Java.

Якою є перспектива цієї мови програмування 

Інструменти для неї будуть включені до складу пакету Android Studio 3.0 за замовчуванням, а JetBrains і Google зобов’язуються підтримувати мову в майбутньому. На відміну від мови програмування Swift, яка була внутрішнім проектом Apple, Google10 головних анонсів конференції Google I/O 2017 не буде володіти правами на цю мову. Вона також продовжить орієнтуватися на інші платформи: ця мова призначена для роботи в якості нативного коду на пристроях під iOS та Mac, а також компілюється в JavaScript для веб-розробки.

Share
Написати коментар
loading...