Реклама

Китай допоможе будувати «метро на Троєщину»

Заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в м. Києві з Китайським Консорціумом
Čytaty latynkoju
Китай допоможе будувати «метро на Троєщину»
  1. Головна
  2. Новини
  3. Китай допоможе будувати «метро на Троєщину»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в м. Києві з Китайським Консорціумом

До складу об’єднання, котре допоможе українській стороні, включено компанії China Railway International Group та China Pacific Construction Group. Документ підписали в рамках робочого візиту української урядової делегації з метою участі в Діалозі високого рівня Форуму міжнародного співробітництва «Один пояс, один шлях». Китай надасть кошти для цього починання.

Що саме робитимуть китайські компанії

Китай виступає в якості керуючого партнера, який має великий досвід у галузі будівництва об’єктів інфраструктури. «Фахівці китайської сторони проведуть дослідження щодо поточного стану реалізації Проекту «Будівництво 4-ї лінії метро в м. Києві», яке розглядатиме технічні деталі; обсяг фінансових ресурсів і правовий спосіб, завдяки якому проект буде реалізований остаточно. Також дослідження включатиме оцінку юридичної і фінансової життєздатності проекту, у тому числі техніко-економічне обґрунтування та кошторис витрат», — повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За якою схемою буде побудовано співпрацю

Консорціум може виступати в якості підрядника, що працює за схемою ЕРС (проектування, закупівля та будівництво) та виконувати «Проекти» за моделлю EPC+F (проектування, закупівля, будівництво та фінансування).

Допомога для КМДА буде надана у залученні коштів від китайських фінансових установ. Окрім метро, це дасть змогу реалізувати ще й інші проекти із розбудови української інфраструктури.

Куди буде спрямовано нову лінію підземки у столиці

Подільсько-Вигурівська лінія має поєднати Троєщину з правим берегом Києва. До складу лінії входитимуть:

  • 14 станцій,
  • 3 вузли для висадки-посадки пасажирів на інші лінії,
  • 1 електродепо.

Створення лінії, до якої коштами та технологіями докладеться Китай, буде здійснюватися у 2 черги, кожна тривалістю у 3-4 роки.

Share
Написати коментар
loading...