Реклама

Україну запросили приєднатися до Конвенції, що спрощує торгівлю у Середземномор’ї

Конвенція дозволяє посилювати економічну інтеграцію та торговельні зв’язки на території Євросоюзу
Čytaty latynkoju
Україну запросили приєднатися до Конвенції, що спрощує торгівлю у Середземномор’ї
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україну запросили приєднатися до Конвенції, що спрощує торгівлю у Середземномор’ї
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Конвенція дозволяє посилювати економічну інтеграцію та торговельні зв’язки на території Євросоюзу

Розвиток торгівельних відносин із закордонними партнерами все ще залишається одним із головних завдань для уряду. Саме тому укладання нових угод на міжнародному рівні — це подія для країни. Україну офіційно запросили приєднатися до Конвенції Пан-Євро-Мед. Переговори про економічну інтеграцію нашої держави у простір Європейського Союзу велися ще з 2015 року. Завершення внутрішньодержавної процедури очікується ближче до 2018 року, кажуть представники українського уряду. На часі дізнатися більше деталей про цю угоду та формат співпраці на міжнародному рівні.

Які можливості це відкриває для України

Пан-Євро-Мед – це інструмент Європейського Союзу, що створений для спрощення процедури співпраці з торгівельними партнерами. Конвенція, до якої запрошують долучитися нашу країну,має уніфіковані правила для торгівлі товарами у Пан-Євро-Середземноморському регіоні. Це дозволяє посилювати економічну інтеграцію та торговельні зв’язки. До складу співпраці входять низка митних та торгівельних преференцій в країнах, що входять до складу асоціації.

Які вимоги треба виконати українській стороні

До набуття повноправного членства в Конвенції, українська сторона буде брати участь в діяльності її робочих органів в якості спостерігача. В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України наголошують, що для набуття Україною повноцінного членства потрібно виконати низку кроків: провести внутрішньодержавні процедури приєднання, прийняти відповідний закон та пройти міжнародні юридичні процедури. Після того країна зможе користуватися економічними та митними пільгами від подібної міжнародної співпраці.

Share
Написати коментар
loading...